Σταθάκης: Οι δανειστές ζητούν να πωλούνται τα πάντα

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης εξερχόμενος από το ξενοδοχείο "Χίλτον" μετά την συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης εξερχόμενος από το ξενοδοχείο "Χίλτον" μετά την συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Απόσταση με τους θεσμούς για τα κόκκινα δάνεια παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομίας. Το Σάββατο νέα συνάντηση με τους θεσμούς

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους θεσμούς για το θέμα των κόκκινων δανείων.

Η σημερινή συνάντηση ολοκληρώθηκε πριν λίγο και όπως παραδέχθηκε ο υπουργός εξερχόμενος του Χίλτον: "Έχουμε απόσταση".

Οι δανειστές έχουν κοινή γραμμή και ζητούν την απελευθέρωση πώλησης των δανείων, καθώς όπως είπε ο υπουργός: "Ζητούν να πωλούνται τα πάντα". Διευκρίνισε όμως ότι "εξαιρούν όμως, ένα μέρος της πρώτης κατοικίας αυτών που προστατεύονται, ενώ συζητάνε και μερικά συνδεδεμένα (με την πρώτη κατοικία)".

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι δανειστές κάνουν και κάποιες υποχωρήσεις, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται ότι, η πρόταση της ελληνικής πλευράς προβλέπει για τρία χρόνια εξαίρεση από την πώληση των στεγαστικών δανείων και όσων δανείων έχουν υποθήκη ή προσημειωμένη την πρώτη κατοικία και την διατήρηση της προστασίας των μικρομεσαίων επιχειρηματικών δανείων με όρια έως 500.000 ευρώ των επαγγελματιών, με δάνεια έως 250.000 ευρώ και τα καταναλωτικά δάνεια με όριο τα 20.000 ευρώ.

Νωρίτερα σήμερα χωρίς πρόοδο ολοκληρώθηκαν οι διαδοχικές συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιώργου Κατρούγκαλου με τους θεσμούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κόκκινα Δάνεια, Τρόικα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προς εθνική σύνταξη 340 ευρώ με 20 χρόνια ασφάλισης

Χωρίς ουσιαστική πρόοδο ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις

SHARE:

24Media Network