Στην Ελλάδα η Διεθνής Συνάντηση για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού

Η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και ο γενικός γραμματέας του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, Ζούραμπ Πολολικασβίλι.

Σχετική συμφωνία υπέγραψαν η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Ζούραμπ Πολολικασβίλι.

Ήταν βέβαιο αλλά επιβεβαιώθηκε και με τις υπογραφές σε σχετική συμφωνία από την υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), Ζούραμπ Πολολικασβίλι.

Η συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Οργανισμού, προβλέπει την συνδιοργάνωση της 8ης Διεθνούς Συνάντησης για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού και θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, τον Οκτώβριο του 2018.

ADVERTISING

Η συμφωνία υπεγράφη στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας, στο πλαίσιο της 108ης Συνόδου του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, όπου η Ελλάδα συμμετέχει για πρώτη φορά από ιδρύσεως του Οργανισμού, ως εκλεγμένο μέλος για την περίοδο 2018-2021.

Το Υπουργείο Τουρισμού είχε υποστηρίξει την ανάληψη της κορυφαίας αυτής διοργάνωσης για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού στην Ελλάδα, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή χώρα.

Συνδιοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τοπικών φορέων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέες προοπτικές για την τουριστική ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας

Η Ελλάδα στο 'Δρόμο του Μεταξιού'

SHARE: