Στην Βουλή την Πέμπτη το νομοσχέδιο για τα 15 προαπαιτούμενα

Στην Βουλή την Πέμπτη το νομοσχέδιο για τα 15 προαπαιτούμενα
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ (ICONPRESS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ Eurokinissi

Με εξαίρεση ορισμένες δράσεις, όπως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών, το υπόλοιπο πακέτο με ρυθμίσεις για ασφαλιστικά, ενεργειακά και Αρχή Ανεξάρτητων Εξόδων, έρχεται αύριο στη Βουλή και θα έχει ψηφιστεί μέσα στο μήνα

Στην Βουλή κατατίθεται αύριο το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα που βρίσκονται στα 15 προαπαιτούμενα της δόσης των 2,8 δις ευρώ και πρέπει να κυρωθούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δεν αποκλείεται για ένα – δύο προαπαιτούμενα (όπως πχ η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών)  να χρειαστούν κάποιες μέρες ακόμη. Ωστόσο η ίδια πηγή τόνιζε ότι όλα αναμένεται να είναι έτοιμα μέχρι και το Euro Working Group στις 29 Σεπτεμβρίου, ώστε να προχωρήσει και η εκταμίευση της δόσης αφού πρώτα εγκριθεί και από το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου.

Στο νομοσχέδιο αναμένεται να περιλαμβάνονται:

Τα τρία προαπαιτούμενα που αφορούσαν ασφαλιστικές ρυθμίσεις : Τις ελάχιστες εισφορές στα τουριστικά καταλύματα, την κατάργηση των εξαιρέσεων με χαμηλές εισφορές στον κλάδο υγείας και τη μείωση της έκπτωσης για την εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλισης.

Οι διατάξεις για την προώθηση του διαγωνισμού του ΑΔΜΗΕ, αυτές που θα αφορούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους βιομηχανικούς καταναλωτές, αλλά και τις ΑΠΕ, καθώς και τις διατάξεις για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου.

Θα υπάρχουν επίσης διατάξεις και για δύο προαπαιτούμενα για την σύσταση της Ανεξάρτητης Αρχής εσόδων και τον διορισμό διοικητικού συμβουλίου, ενώ έχει κλείσει το θέμα της ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας .

Στο μεταξύ έχει ξεκινήσει στην Βουλή η συζήτηση για την κύρωση της τελικής σύμβασης για την παραχώρηση του Ελληνικού, η οποία θα έχει ψηφιστεί απόψε, ενώ σύντομα θα προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για τη σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας Οδού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα