Στο Εφετείο προσφεύγει ο ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά των Συνταξιούχων

ΕΦΚΑ - Φωτό αρχείου
ΕΦΚΑ - Φωτό αρχείου EUROKINISSI

Ειλημμένη πλέον η απόφαση του δημοσίου, που φοβάται δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Βεβαιότητα ότι η απόφαση για τα αναδρομικά θα αφορά τις αγωγές που έχουν ασκηθεί έως το 2015 - «ίσως ούτε αυτές» τονίζουν αρμόδιες πηγές, υπογραμμίζοντας πως «το δημόσιο συμφέρον υπερτερεί του προσωπικού».

Στο Εφετείο προσφεύγει εντός των ημερών ο ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, μετά το μπαράζ αγωγών για επιστροφή των περικοπών.

Η απόφαση για προσφυγή του ΕΦΚΑ, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Νews24/7 είναι ειλημμένη και θα κατατεθεί πολύ πριν τη λήξη των 60 ημερών που είναι το ανώτατο όριο που διαθέτει.

Η έφεση θα τονίζει ότι η επιστροφή αφορά μόνο όσες αγωγές είχαν ασκηθεί μέχρι το 2015, όταν δηλαδή στο ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 4093/2012 του τότε υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Στο επίκεντρο θα είναι η επίκληση του κινδύνου δημοσιονομικού εκτροχιασμού, κάτι που λαμβάνει υπόψη η απόφαση του ΣτΕ, όχι όμως -σύμφωνα με το δημόσιο- και η απόφαση του Πρωτοδικείου της Θεσσαλονίκης. Στο δημόσιο μάλιστα επικρατεί βεβαιότητα ότι η απόφαση του Εφετείου για τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα αφορά τις αγωγές που έχουν ασκηθεί έως το 2015 – «ίσως ούτε και αυτές» όπως τονίζουν αρμόδιες πηγές, υπογραμμίζοντας πως «το δημόσιο συμφέρον υπερτερεί του προσωπικού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΦΚΑ, Συντάξεις
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απόφαση "βόμβα" υπέρ της επιστροφής "κομμένων" δώρων 12.000 ευρώ σε συνταξιούχο

Όλοι μαζί και το ΔΝΤ μόνο του για τις συντάξεις

Την Παρασκευή η Τέταρτη καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης

SHARE:

24Media Network