Στο ενιαίο μισθολόγιο και οι υπάλληλοι της Βουλής

Στιγμιότυπο από την 3η ημέρα συζήτησης στην ολομέλεια της βουλής,για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου,Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2011 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπο από την 3η ημέρα συζήτησης στην ολομέλεια της βουλής,για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου,Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2011 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Και οι υπάλληλοι της Βουλής εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο, που θα ισχύσει για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Καταργούνται οι λεγόμενοι 15ος και 16ος μισθός

Μετά από σχετική τροποποίηση του Κανονισμού του Κοινοβουλίου, καταργούνται οι λεγόμενοι 15ος και 16ος μισθός που καταβάλλονταν στους υπαλλήλους της Βουλής με το άνοιγμα και το κλείσιμο των εργασιών του Κοινοβουλίου κάθε χρόνο.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, θεσπίζεται το κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου, το οποίο θα χορηγείται με τη λήξη των εργασιών της κάθε συνόδου της Βουλής και με απόφαση του Προέδρου της, που θα καθορίζει τους όρους, το ύψος και τον τρόπο καταβολής.

Ακόμη, καταργούνται 300 θέσεις εκ των οποίων οι 250 ήταν κενές οργανικές θέσεις μονίμων υπαλλήλων και οι 50 θέσεις υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου.

Σημειώνεται, ότι ήδη οι υπάλληλοι της Βουλής μειώθηκαν από το 2009 κατά 80 και είναι συνολικά 1.290, ενώ οι αποχωρούντες υπάλληλοι δεν αντικαθίστανται καθώς δεν γίνεται -πλέον- καμία πρόσληψη.

"Πρέπει όλοι να συμμετέχουν στις θυσίες", υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος ανακοινώνοντας τις παραπάνω ρυθμίσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πώς διαμορφώνονται οι μισθοί στο δημόσιο

Ενιαίο μισθολόγιο και σε φορείς ιδιωτικού δικαίου

SHARE:

24Media Network