Στο "σκαμνί" του ΣΔΟΕ 44 μεγαλοδικηγόροι αλλά και καλλιτέχνες και επιχειρηματίες

Στο "σκαμνί" του ΣΔΟΕ 44 μεγαλοδικηγόροι αλλά και καλλιτέχνες και επιχειρηματίες

Μεγάλες και αδικαιολόγητες διαφορές προέκυψαν στη σύγκριση φορολογικών δηλώσεων σε βάθος 10ετίας και καταθέσεων, 44 μεγαλοδικηγόρων. Στο "στόχαστρο" και οι γνωστοί πελάτες τους

Αποτελέσματα έχουν φέρει οι εντατικοί έλεγχοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, καθώς η σύγκριση τραπεζικών καταθέσεων με τις φορολογικές δηλώσεις της τελευταίας δεκαετίας έχουν αποκαλύψει αρκετές "περίεργες" περιπτώσεις.

Στο "στόχαστρο" έχουν μπει μεγάλα ονόματα από τον χώρο της δικηγορίας, της ιατρικής, της σόουμπιζ και της ιδιωτικής εκπαίδευσης ενώ ήδη έχουν αρχίσει να αποστέλλονται οι πρώτες εκθέσεις ελέγχου που συνοδεύονται από τα σχετικά πρόστιμα και διώξεις. Οι υποθέσεις αυτές, σύμφωνα με την εφημερίδα " Πρώτο Θέμα", θα έχουν τελειώσει έως το τέλος του χρόνου.

Πέραν από τις περιπτώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστού δικηγόρου εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου και του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και επίσης γνωστού ποινικολόγου Βασίλη Καπερνάρου, υπάρχουν και άλλοι 44 συνάδελφοι τους, οι οποίοι ελέγχονται, καθώς οι διαφορές που προκύπτουν από τις φορολογικές τους δηλώσεις και τις παραστάσεις που έκοψαν στον Δικηγορικό Σύλλογο τα τελευταία χρόνια, είναι μεγάλες και αδικαιολόγητες.

Παράλληλα όμως με τους ελέγχους στους δικηγόρους προκύπτει ένα άλλο θέμα, αυτό του πελατολογίου τους, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις περιλαμβάνει αρκετά μεγάλα ονόματα της εγχώριας σόουμπιζ αλλά και επιχειρηματίες. Μάλιστα όταν τα ποσά είναι ιδιαίτερα υψηλά, αυτόματα ανοίγει άλλος ένας κύκλος ελέγχων, αυτή τη φορά για το "πόθεν έσχες" των πελατών τους.

Υπάρχει, ωστόσο και άλλη μία κατηγορία πελατών από το λεγόμενο κοινό ποινικό έγκλημα, που κάνει την εμφάνιση της μετά το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των δικηγόρων. Συνήθως από αυτούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άνθρωποι του υποκόσμου, φαίνεται να κατατίθενται και τα μεγαλύτερα ποσά, αν και όπως υποστηρίζουν οι ελεγκτές, σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως η πληρωμή γίνεται χέρι με χέρι και πάντα σε μετρητά.

SHARE: