Συνεργασία Alpha Bank με την ισπανική Aktua για τα “κόκκινα” δάνεια

Συνεργασία Alpha Bank με την ισπανική Aktua για τα “κόκκινα” δάνεια

Προ των πυλών η Aktua Hellas, που θα διαχειρίζεται δάνεια σε καθυστέρηση "με έμφαση στην προώθηση φιλικών διακανονισμών και εξεύρεση συναινετικών λύσεων"

Μνημόνιο συνεργασίας με την Aktua Soluciones Financieras, μία από τις μεγαλύτερες ισπανικές εταιρίες διαχείρισης δανείων σε καθυστέρηση, υπέγραψε την Τετάρτη (24/12) η Alpha Bank. Σκοπός είναι η σύσταση στην Ελλάδα μίας κοινοπραξίας με ανάλογο περιεχόμενο, της Aktua Hellas.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ελληνική τράπεζα, στην υπό ίδρυση εταιρία θα συμμετέχουν η Alpha με ποσοστό 45% και η Aktua με συνδεδεμένες με αυτήν εταιρίες με 55%.

Η Aktua Hellas θα έχει ως βασικό αντικείμενο εργασιών τη διαχείριση δανείων σε καθυστέρηση δίδοντας έμφαση στην προώθηση φιλικών διακανονισμών και στην εξεύρεση συναινετικών λύσεων. Η Alpha Bank θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στη διαχείριση των εν λόγω δανείων και στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πελατών της.

“Σημαντικό βήμα στην πορεία ανάκαμψης του συστήματος”

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Δημήτριος Μαντζούνης δήλωσε: “Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην πορεία ανακάμψεως του χρηματοπιστωτικού συστήματος και εν γένει της Ελληνικής Οικονομίας. Η σύσταση της Aktua Hellas αποδεικνύει τη διαρκή προσήλωση της Τραπέζης στη χρήση προηγμένης τεχνολογίας και αποτελεσματικών λειτουργικών συστημάτων. Η συμφωνία συνιστά άλλο ένα επιτυχημένο δείγμα καινοτομίας προς όφελος των Πελατών μας, μέσω της συνάψεως στρατηγικών συνεργασιών με διεθνείς καταξιωμένες εταιρίες που διαμορφώνουν νέα δεδομένα στην αγορά”.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Aktua, Enrique Dancausa Treviño σχολίασε: “Η Aktua θα συνεισφέρει τη σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει, με σκοπό την αποτελεσματικότερη διαχείριση των μη εξυπηρετουμένων στοιχείων ενεργητικού. Είμεθα πεπεισμένοι ότι αυτή η μακροπρόθεσμη συνεργασία θα δημιουργήσει νέα πρότυπα στον τομέα της παροχής υπηρεσιών παρακολουθήσεως και διαχειρίσεως δανείων στην Ελλάδα”.

Η Aktua ιδρύθηκε το 2008 από τον όμιλο Santander. Παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες στους τομείς της διαχειρίσεως δανείων, της διαχειρίσεως ακινήτων και πιστώσεων, καθώς και της εμπορικής αξιοποιήσεως και πωλήσεως μεγάλου εύρους ενσώματων στοιχείων ενεργητικού σε όλη την ισπανική επικράτεια. Διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας 14,2 δισ. ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα