Συντάξεις με δανεικά

Συντάξεις με δανεικά

Με πρόβλημα ρευστότητας για την εξυπηρέτηση ανελαστικών υποχρεώσεων το ΙΚΑ. Θα δανειστεί για τις συντάξεις Οκτωβρίου - Νοεμβρίου

Σε δανεισμό 630 εκατομμυρίων ευρώ θα προχωρήσει το ΙΚΑ προκειμένου να καταβάλλει τις συντάξεις Οκτωβρίου – Νοεμβρίου

Από αυτά, τα 400 εκατομμύρια ευρώ θα προέλθουν από συναλλαγές ρέπος που θα γίνουν με ενέχυρο ομόλογα του Δημοσίου και τα υπόλοιπα 230 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΤΕΑΜ και το ΤΑΠ – ΔΕΗ.

Η διοίκηση του Ταμείου, όπως σημειώνουν “Τα Νέα”, αποφασίζει σήμερα Πέμπτη το σχέδιο ταμειακής στήριξης που προβλέπει τα εξής:

Έντοκο δανεισμό 130 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΤΕΑΜ (το επικουρικό που “κόβει” κατά 30% τις επικουρικές συντάξεις άνω των 150 ευρώ από την 1η Νοεμβρίου) και 100 εκατομμύρια ευρώ από το ΤΑΠ-ΔΕΗ.

Το δάνειο είναι για διάστημα 14 ημερών, από τις 19 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου, “προκειμένου να διενεργηθούν ομαλά οι πληρωμές”.

Πραγματοποίηση επίσης συναλλαγών ρέπος ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ επί ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου που κατέχει.

Η πρώτη θα γίνει στις 19 Οκτωβρίου για 200 εκατομμύρια ευρώ και η δεύτερη στις 26 Οκτωβρίου, για την αναχρηματοδότηση παλαιότερων ρέπος (στις τράπεζες Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank) ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία λήγουν τη συγκεκριμένη ημέρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα