Τα ειδικά μισθολόγια θα πληρώσουν τα 325 εκατ. ευρώ

Συνάδελφοι και συγγενείς επτά εργατών που αγνοούνται εξαιτίας ατυχήματος περιμένουν με αγωνία νέα για την τύχη τους στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, Πειραιάς Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008
Συνάδελφοι και συγγενείς επτά εργατών που αγνοούνται εξαιτίας ατυχήματος περιμένουν με αγωνία νέα για την τύχη τους στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, Πειραιάς Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ποιος προτείνει η τεχνική ομάδα της Τρόικας, να βγάλει το "φίδι" από την τρύπα των 325 εκατ. που απαιτούνται για την έγκριση του ελληνικού προγράμματος

Τον τρόπο κάλυψης του δημοσιονομικού κενού των 325 εκατ. ευρώ, που απαιτείται ως προϋπόθεση από το Eurogroup για την έγκριση του ελληνικού προγράμματος εξέτασε η μικρή ομάδα της Τρόικας, που έχει απομείνει στην Αθήνα.

Σήμερα Τρίτη, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γ. Ζανιάς, αναμένεται να παρουσιάσει στις Βρυξέλλες την τελική συμφωνία σε συνεδρίαση του Euro Working Group, του συμβουλίου Eurogroup σε επίπεδο εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών των "17".

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Βήματος", οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια έρχονται δύο μήνες νωρίτερα από τον Ιούνιο που είχαν κατ΄αρχήν απφασιστεί και ως εκ τούτου μπορούν να μειώσουν μέρος του κενού των 325 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα στις περικοπές που εξετάσθηκαν, είναι η μείωση της μισθολογικής δαπάνης για τα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου (ιατροί, δικαστικοί, ένστολοι, κληρικοί, καθηγητές πανεπιστημίου) κατά 10% ως 12% και η εφαρμογή του μέτρου τον Ιούνιο (ή τον αργότερο Ιούλιο) αντί για το Σεπτέμβριο που αναγράφει το νέο μνημόνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα, από την επίσπευση της εφαρμογής του μέτρου για τα μισθολόγια εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν περίπου 95 εκατ. ευρώ ενώ το υπόλοιπο ποσό θα προέλθει από επιπλέον περικοπές στις ΔΕΚΟ, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις καταναλωτικές δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Σημειώνεται πάντως, ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Καψής, προτείνει τα 325 εκατ.. να κοπούν από δαπάνες υπουργείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το πιο σκληρό Μνημόνιο μέχρι το... επόμενο

Αφαίμαξη μισθών από τον Ιούνιο

SHARE:

24Media Network