Τα σούπερ μάρκετ συμφώνησαν σε μειώσεις τιμών

Τα σούπερ μάρκετ συμφώνησαν σε μειώσεις τιμών

Μειώσεις τιμών σε βασικά είδη διατροφής συμφωνήθηκαν με τους εκπροσώπους 10 αλυσίδων σούπερ μάρκετ και του υπουργείου Ανάπτυξης

Μειώσεις τιμών σε βασικά είδη διατροφής συμφωνήθηκαν με τους εκπροσώπους 10 αλυσίδων σούπερ μάρκετ και του υπουργείου Ανάπτυξης.

Μετά από συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης κ.Κ. Χατζηδάκης με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ δήλωσε ότι συζήτησε μαζί τους τη δυνατότητα μείωσης των τιμών στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και ανέφερε ”έχουμε καλές ειδήσεις. Καλέσαμε τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ να προβούν σε μειώσεις τιμών το επόμενο διάστημα, σε βασικά προϊόντα και διαπιστώσαμε αποδοχή. Κάθε εταιρεία με βάση ην εμπορική της πολιτική θα προβεί σε μειώσεις τιμών.

Την άλλη εβδομάδα θα γίνει συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Γ. Βλάχο και τους γενικούς γραμματείς με εκπροσώπους των επιμέρους αλυσίδων για την επεξεργασία των όρων της σημερινής συζήτησης.

Προφανώς κάθε μια από τις εταιρίες θα ακολουθήσει τη δική της πολιτική αλλά η δέσμευση που ανέλαβαν σήμερα θα ελεγχθεί από τη δική μας πλευρά αλλά και από τους καταναλωτές και θα πιστοποιηθεί στο δείκτη τιμών καταναλωτή. Είχαμε χειροπιαστό αποτέλεσμα για τους καταναλωτές, από τη συζήτηση που έγινε, το οποίο θα αποτυπωθεί στο καλάθι της νοικοκυράς

Το 2009 είναι χρονιά εθνικής και κοινωνικής ευθύνης και όλοι οι έλληνες πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι. Δεν μιλάμε για απειροελάχιστες μειώσεις αλλά για μειώσεις που θα γίνουν αντιληπτές και οι οποίες δεν θα είναι ίδιες ανά κατηγορία και ανά προϊόν. Η κάθε εταιρεία θα ορίσει το χρόνο που θα εφαρμόσει τις μειώσεις αλλά το Μάιο θα είναι ορατές οι επιπτώσεις στο δείκτη καταναλωτή”.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους από τα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, Βερόπουλο, Σκαλβενίτη, Γαλαξία, Θανόπουλος, Ατλάνιτκ, Μασούτης, Βερούκας, Μπαζάρ και Καρφούρ.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα