Τεχνική συμφωνία και χρέος συζήτησαν Τσακαλώτος – Λαγκάρντ

Τεχνική συμφωνία και χρέος συζήτησαν Τσακαλώτος – Λαγκάρντ
Τσακαλώτος και Λαγκάρντ AP

“Πήγε πολύ καλά” είπε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ για το πρωτογενές πλεόνασμα μαμούθ συμπλήρωσε ότι “ ήταν καλύτερο και από αυτό που περιμέναμε”

Το κείμενο της τεχνικής συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση και η ελάφρυνση χρέους συζητήθηκαν κατά την συνάντηση της ελληνικής αποστολής στην Ουάσιγκτον με την επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ που ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα.

«Πήγε πολύ καλά συζητήσαμε το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας και την ελάφρυνση του χρέους» τόνισε εξερχόμενος από τη συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος στην οποία ήταν παρόν εκτός από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Χουλαράκη ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ κ. Πολ Τόμσεν και η επικεφαλής της ομάδα του Ταμείου για την Ελλάδα κ. Ντέλια Βελκουλέσκου.

«Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Τσακαλώτο και την ομάδα του για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα και τα δύο σκέλη του ελληνικού προγράμματος, τις διαρθρωτικές πολιτικές που θα πρέπει να εφαρμοστούν και το χρέος» τόνιζε σε δήλωσή της, μετά την συνάντηση η κ. Κριστίν Λαγκάρντ.

Νωρίτερα προσερχόμενος στην συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε και το πρωτογενές πλεόνασμα μαμούθ για το 2016. “Ήταν αναμενόμενο ότι θα ήταν καλύτερο. Αλλά ήταν καλύτερο και από αυτό που περιμέναμε”, είπε συγκεκριμένα.

Στην ίδια βάση ο υπουργός ερωτήθηκε για τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος χθες είπε ότι οι προβλέψεις του ΔΝΤ δεν αποδείχθηκαν ρεαλιστικές, ωστόσο δεν θέλησε να τις σχολιάσει.

Αυτή την ώρα η ελληνική αποστολή συναντάται με τον πρόεδρο του Eurogroup κ. Γερούν Νταϊσλεμπλουμ.

(Φωτογραφία: AP Photo/Michel Euler)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα