Τιμητικό επίδομα σε όσους υπηρέτησαν στην Κύπρο στα γεγονότα του 1964, 1967 και 1974

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας EUROKINISSI

Τιμητική παροχή 200 ευρώ για τους οπλίτες που συμμετείχαν στα γεγονότα της Κύπρου υπηρετώντας στη Ζώνη Πρόσω

Μηνιαία ισόβια τιμητική παροχή 200 ευρώ για τους Έλληνες οπλίτες οι οποίοι συμμετείχαν κατά την διάρκεια της θητείας τους στα γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα στην Κύπρο κατά τα έτη 1964, 1967 και 1974, υπηρετώντας στη Ζώνη Πρόσω προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών.

Η εν λόγω παροχή η οποία θα αρχίσει να καταβάλλεται από την 1 Αυγούστου του 2020 θα χορηγείται με μοναδική προϋπόθεση την προσκόμιση πιστοποιητικού Ζώνης Πρόσω, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αυτή η ελάχιστη τιμητική προσωπική παροχή είναι προφανές ότι απαλλάσσεται από τη φορολόγηση, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και οποιασδήποτε άλλης κράτησης. Επιπλέον, δεν κατάσχεται και δεν συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο ή τα χρηματοδοτικά ή πιστωτικά ιδρύματα.

Η Κυβέρνηση, με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αποδεικνύει έμπρακτα ότι αναγνωρίζει τους αγώνες και τιμά την προσφορά όλων όσοι έδωσαν μάχες στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση του Έθνους και της πατρίδας.

SHARE:

24Media Network