Το αεροδρόμιο Αθηνών μπροστάρης ανάπτυξης με βιώσιμο τρόπο

Στιγμιότυπο από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος"
Στιγμιότυπο από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" EUROKINISSI

Το Συμπόσιο κορυφαίων στελεχών αεροδρομίων, πραγματοποιήθηκε για 6 η χρονιά στην Αθήνα.

Αποτελεί πλέον θεσμό και δεν είναι τυχαίο ότι τα διεθνή αεροδρόμια περιμένουν με ανυπομονησία την ετήσια συνάντηση των στελεχών τους στην Αθήνα. Και, πράγματι, κάθε χρόνο, το αεροδρόμιο της Αθήνας, ως οικοδεσπότης και διοργανωτής του κορυφαίου συμποσίου, αποδεικνύει ότι μπορεί να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, ορίζοντας μάλιστα ορισμένες από αυτές.

Το φετινό συμπόσιο των κορυφαίων στελεχών αεροδρομίων «ACES – Athens» (Airport Chief Executives’ Symposium), ήταν το 6 ο στη σειρά, από το 2013, και πραγματοποιήθηκε αυτή τη φορά στο εμβληματικό Μουσείο της Ακρόπολης.

Κι ήταν τόσο έντονο το συναίσθημα που κυρίευσε τους παρευρισκόμενους, που το βράδυ, όταν το μουσείο είχε κλείσει για το κοινό, άκουγαν με δέος όσα είχε να τους πει, ο πρόεδρος του μουσείου Δημήτρης Παντερμανλής, για την ιστορία πίσω από τα γλυπτά μάρμαρα, πάντα με φόντο την Ακρόπολη.

ADVERTISING
Το αεροδρόμιο Αθηνών μπροστάρης ανάπτυξης με βιώσιμο τρόπο

Το ACES-Athens έχει διαχρονικό στόχο τη διεξαγωγή εποικοδομητικού διαλόγου και την ανάδειξη της αλληλεπίδρασης μεταξύ των αεροδρομίων και των προορισμών που εξυπηρετούν, καθώς και της συνολικής συμβολής των αερομεταφορών και των αεροδρομίων στην οικονομική ανάπτυξη των προορισμών.

Περισσότεροι από 150 κορυφαίοι εκπρόσωποι του χώρου των αερομεταφορών και των κλάδων της οικονομίας και του τουρισμού, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Το φετινό συμπόσιο, με τίτλο: «Ανάπτυξη με Βιώσιμο Τρόπο - Μια νέα στρατηγική για Αεροδρόμια & Προορισμούς», ήταν ευθυγραμμισμένο με την πρωτοβουλία του ACI EUROPE που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο, και η οποία επικεντρώνεται στη διαπίστωση της ανάγκης για μια νέα εποχή βιωσιμότητας, για αεροδρόμια και προορισμούς.

Το αεροδρόμιο Αθηνών μπροστάρης ανάπτυξης με βιώσιμο τρόπο

Πέντε αεροδρόμια, Λονδίνο/Χίθροου, Άμστερνταμ, Μόναχο, Νάπολη και Αθήνα, είναι οι «πρεσβευτές» της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας του ACI-EUROPE.

Χρησιμοποιώντας το μήνυμα «Αναζητώντας τη Χρυσή Τομή» («Looking for The Golden Ratio»), το φετινό ACES εστίασε στην αναζήτηση της ιδανικής ισορροπίας μεταξύ επιχειρήσεων και κοινωνίας και στην ανάγκη για μια νέα, ολιστική προσέγγιση των επιχειρήσεων προς την κοινωνία.

Τα θέματα που αναλύθηκαν ήταν η συνεισφορά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στην ελληνική οικονομία: Τα αποτελέσματα της επικαιροποιημένης μελέτης κοινωνικό-οικονομικών επιπτώσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το επιχειρείν προς την κοινωνία - μια ολιστική στρατηγική, διαχείριση της βιώσιμης, «προσαρμοστικής και δίχως αποκλεισμούς» ανάπτυξης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και των υποδομών καθώς και η επίδραση των νέων τεχνολογιών στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε, διαμορφώνουμε και εντέλει, βιώνουμε το αστικό περιβάλλον.

Το 6ο ACES τίμησαν ως κεντρικοί ομιλητές εξέχουσες προσωπικότητες από τις διεθνείς αερομεταφορές, τον τουρισμό και τις εμπορικές και ταξιδιωτικές υπηρεσίες: Η Angela Gittens, Director General, ACI World, ο Olivier Jankovec, Director General, ACI EUROPE, ο Νικόλαος Βέττας, Καθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, και ο Prof. Carlo Ratti, MIT, Prof. of Urban Technologies and Planning / Director, SENSEable City Lab, μεταξύ των κεντρικών ομιλητών Στα πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν οι: Olivier Jankovec, Director General, ACI EUROPE – Συντονιστής, Armando Brunini, CEO, Naples International Airport - GESAC s.p.a., Dr Michael Kerkloh, CEO & President ADV, Flughafen München GmbH and President, ACI EUROPE, Thomas Woldbye, CEO, Copenhagen Airport A/S, CEO του ΔΑΑ, Δρ Γιάννης Παράσχης, Θοδωρής Γεωργακόπουλος, Editorial Director, diaNEOsis – Συντονιστής, Σοφία Γκιούσου, Regional Policy Campaign Manager EMEA+ at Airbnb, Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Papastratos CMC S.A., Γιάννης Πανιάρας, Γενικός Διευθυντής Τομέα Ελλάδος & Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

«Φέτος εστιάσαμε στην διαπίστωση των αεροδρομίων ότι χρειαζόμαστε μια ευρύτερη αντίληψη της βιωσιμότητας, τοποθετώντας στον πυρήνα της εταιρικής στρατηγικής μας τη συνολική κοινωνικο-οικονομική διάστασή της. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της σημαντικής συνεισφοράς των αερομεταφορών στην παγκόσμια οικονομία, υπογραμμίσαμε για μια φορά ακόμη, τη συμβολή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στην τοπική και εθνική οικονομία και στην απασχόληση, μέσα από την πιο πρόσφατη επικαιροποίηση από το ΙΟΒΕ της μελέτης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών,» επισήμανε o CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης.

SHARE:

24Media Network