Το τέλος των φυσικών πλειστηριασμών στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα

Το τέλος των φυσικών πλειστηριασμών στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα
ΑΘΗΝΑ- ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΓΙ Α ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ) eurokinissi

Αλλαγή μόνο στη διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών, καθώς τα όρια για την λήψη αναγκαστικών μέτρων παραμένουν τα ίδια

Την de facto διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για χρέη στο δημόσιο εξασφαλίζει διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης, που θα περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα.

Στην διάταξη προβλέπεται η πλήρης κατάργηση της διενέργειας πλειστηριασμών για χρέη είτε προς το δημόσιο είτε προς ιδιώτες, με την μορφή που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, δηλαδή με την διαδικασία ακροάσεων σε ειρηνοδικεία.

Με το τρόπο αυτό λύνεται και το πρόβλημα της επέκτασης ή μη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για χρέη προς το δημόσιο(εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία) που ήταν και ένα από τα αγκάθια για τα προαπαιτούμενα του πολυνομοσχεδίου που θα κατατεθεί την Τρίτη.

Σε ότι αφορά την ουσία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη στο δημόσιο, τα όρια για την λήψη αναγκαστικών μέτρων δεν αλλάζουν. Απλώς αλλάζει διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών.

Αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών διαψεύδουν επίσης δημοσιεύματα ότι θα υπάρξει αναδιατύπωση της ρήτρας για την εφαρμογή και τη μείωση του αφορολόγητου που έχει προγραμματιστεί για το 2020 μαζί με την την περικοπή των συντάξεων το 2019 αν η Ελλάδα δεν επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Αρμόδιες πηγές τονίζουν ότι οι θεσμοί δέχθηκαν κατά την τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας να μην υπάρξει νέα διατύπωση της διάταξης αφού πείστηκαν ότι δεν αλλάζει τίποτα επί της ουσίας. Τούτο διότι σε κάθε περίπτωση το ενδεχόμενο εμπροσθοβαρούς υλοποίησης μέτρων για το 2019 και 2020 θα καλυφθεί με νομοθετική ρύθμιση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα