Το ΥΠΕΚΑ διαψεύδει αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Το ΥΠΕΚΑ διαψεύδει αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ
ΝΑΥΠΛΙΟ--Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ για το χαράτσι μπροστά από την Εθνική τράπεζα όπου μέλη του ΠΑΜΕ διευκολύνουν την πληρωμή λογαριασμού ρεύματος -ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ- μέσω ΑΤΜ τραπέζης και δηλώσεις άρνησης του χαρατσιού σε όποιον είναι διατεθειμένος να μην το πληρώσει. (EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Διαψεύδει δημοσίευμα για αυξήσεις 30% στα τιμολόγια της ΔΕΗ το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Σε διάψευση σημερινού δημοσιεύματος περί επικείμενης αύξησης 30% στα τιμολόγια της ΔΕΗ προχώησε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

“Το ΥΠΕΚΑ διαψεύδει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος με τίτλο Ηλεκτροσόκ από τη ΔΕΗ – με κόλπο αυξάνουν τα τιμολόγια 30% “, σημειώνεται.

Η εφημερίδα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, παρουσιάζει ως ειλημμένη απόφαση αποσπασματικά κομμάτια γνωμοδότησης της ΡΑΕ προς το ΥΠΕΚΑ για τα τιμολόγια, ενώ συγκρίνει αναντίστοιχα μεγέθη, εξάγοντας εσφαλμένα συμπεράσματα, με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων.

“Τα δε ποσοστά αύξησης στα οποία αναφέρεται δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα”, τονίζει.

“Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το ΥΠΕΚΑ – και όχι η ΡΑΕ – θα αποφασίσει για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, έχοντας ως γνώμονα τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της επιχείρησης και λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους καταναλωτές”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα