Σφραγίστηκαν οι αυθαίρετοι όροφοι στο ξενοδοχείο “COCO-MAT” που κρύβει την Ακρόπολη

Διαβάζεται σε 2'
Ξενοδοχείο με θέα την Ακρόπολη (φωτογραφία αρχείου)
Ξενοδοχείο με θέα την Ακρόπολη (φωτογραφία αρχείου) ISTOCK

Το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε στη σφράγιση των δύο τελευταίων ορόφων και του rooftop bar του ξενοδοχείου COCO-MAT, στην περιοχή Μακρυγιάννη, που έκρυβαν την Ακρόπολη.

Το Υπουργείο Τουρισμού προχώρησε στη σφράγιση τμήματος του Ξενοδοχείου Cocomat Athens BC σε εκτέλεση του υπ’ αριθ. 15/2023 πρακτικού του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, τον Αύγουστο του 2023, είχε εκδώσει απόφαση για τη σφράγιση όλου του ξενοδοχείου «COCO-MAT Athens BC», η εταιρεία όμως προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών το οποίο αποφάσισε την αναστολή της σφράγισης.

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, ενώπιον του οποίου διαβιβάστηκαν οι σχετικές υποθέσεις λόγω αρμοδιότητας, ανακάλεσε τις προσωρινές διαταγές που είχαν προηγουμένως εκδοθεί και είχαν αναστείλει κάθε ενέργεια, και διέταξε τελικώς τη σφράγιση του τμήματος του ξενοδοχείου το οποίο είχε κηρυχθεί αυθαίρετο. Δηλαδή του τμήματος που υπερβαίνει τα 24 μέτρα ύψος.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το κτίριο, το οποίο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις για το ύψος του, καθώς “κρύβει” την Ακρόπολη.

Η διαδικασία της σφράγισης

Την Πέμπτη 21.03.2024 οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού επιχείρησαν τη μερική σφράγιση του ξενοδοχείου η οποία όμως δεν κατέστη δυνατή, διότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν είχε εκκενωθεί, παρά την προηγούμενη έγκαιρη σχετική ειδοποίηση προς τον υπεύθυνο της επιχείρησης.

Η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (Π. Υ. Τ. ) Αττικής απευθύνθηκε, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειές του. Κατόπιν της παρέμβασης αυτής, η εταιρεία ενημέρωσε τις υπηρεσίες του Υπουργείου ότι προέβη στις 27.03.2024 στην εκκένωση του υπό σφράγιση τμήματος του ξενοδοχείου.

Στις 29.3.2024 η Π.Υ.Τ Αττικής σφράγισε το επίμαχο τμήμα του τουριστικού καταλύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σφράγιση θα ισχύσει μέχρι να εκδοθούν, στα μέσα Απριλίου, οι αποφάσεις για τις αιτήσεις αναστολής, που εκδικάστηκαν στο Εφετείο στα μέσα Μαρτίου. Αν η απόφαση του Εφετείου είναι ίδια με την προηγούμενη, τότε το αυθαίρετο τμήμα του ξενοδοχείου θα παραμείνει σφραγισμένο μέχρι να αποφανθεί οριστικά το δικαστήριο επί της προσφυγής της εταιρείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα