Τράπεζα Πειραιώς: Απέκτησε τo 52% της Trastor ΑΕΕΑΠ

ΤΡΑΠΕΖΑ  ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΗΜΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΗΜΑ EUROKINISSI

Το τίμημα που καταβλήθηκε ανήλθε σε €98 εκατ. ή στα €1,25 ανά μετοχή.

Η Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε. σε συνέχεια σχετικής ανακοίνωσης της 21ης Ιανουαρίου 2022, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η θυγατρική της, Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., ολοκλήρωσε την απόκτηση ποσοστού συμμετοχής 52,0% στην Trastor Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (Α.Ε.Ε.Α.Π.) από την WRED LLC, εταιρεία συνδεδεμένη με την Värde Partners, κατόπιν λήψης όλων των απαραίτητων εγκρίσεων, συμπεριλαμβανομένης της συναίνεσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το τίμημα που καταβλήθηκε ανήλθε σε €98 εκατ. (€1,25 ανά μετοχή).

ADVERTISING

Η Τράπεζα Πειραιώς, μέσω της απόκτησης του ελέγχου της ΑΕΕΑΠ, αποκτά επενδυτικά ακίνητα αξίας άνω των 330 εκατ. ευρώ, τα οποία φέρουν μέση απόδοση της τάξης του 5% με 6%.

Τα έσοδά της από την ενοποίηση της Trastor θα ενισχυθούν κατά τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ στην τρέχουσα χρήση (σ.σ. εφόσον την ενοποιήσει από 1/1/2022), ενώ η συνεισφορά της ΑΕΕΑΠ στα κέρδη του ομίλου αναμένεται, σύμφωνα με αναλυτές, να κινηθεί πέριξ των 5 εκατ. ευρώ.

Μετά τη μεταβίβαση του 52,07% η Τράπεζα Πειραιώς θα βρεθεί να κατέχει το 96,8% της Trastor και θα υποχρεωθεί να υποβάλει δημόσια πρόταση.

Η στόχευσή της, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να διατηρήσει εισηγμένη την ΑΕΕΑΠ και επομένως, εφόσον χρειαστεί, θα εξετασθεί, σε πρώτο ή δεύτερο χρόνο, η διενέργεια placement για την ενίσχυση των ελεύθερα διαπραγματευόμενων μετοχών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τράπεζα Πειραιώς
SHARE:

24Media Network