Τράπεζα Πειραιώς: Αρνήθηκε ο SSM την πληρωμή του κουπονιού των CoCos

Τράπεζα Πειραιώς: Αρνήθηκε ο SSM την πληρωμή του κουπονιού των CoCos
Τράπεζα Πειραιώς Eurokinissi

Με τη μη πληρωμή του κουπονιού, ανοίγει ο δρόμος, στις αρχές Δεκεμβρίου, για τη μετατροπή των CoCos σε 394,4 εκατ. νέες μετοχές, εκτινάσσοντας το ποσοστό του ΤΧΣ στο 61,3% από 26,4% σήμερα. Το Ταμείο θα δεσμευτεί ότι θα επιδιώξει την ταχεία επανιδιωτικοποίηση.

Αρνητική όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο η απάντηση του SSM στο αίτημα της Τράπεζας Πειραιώς για την πληρωμή του κουπονιού των CoCos με μετρητά. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα μεσολαβήσει ένα διάστημα ώστε η διοίκηση της ελληνικής τράπεζας να εκφράσει τις απόψεις της, πριν παρθεί και επίσημα η απόφαση από την ΕΚΤ αργότερα αυτό τον μήνα.

Όπως έχει γράψει το news247.gr από το ξέσπασμα της πανδημίας έως σήμερα, ο επόπτης έχει αποτρέψει σειρά ευρωπαϊκών τραπεζών από την καταβολή μερισμάτων και κουπονιών, λόγω των συνεπειών της πανδημίας στην ποιότητα των ισολογισμών τους. Με δεδομένες τις ζημιές από τις τιτλοποιήσεις Phoenix και Vega, η Πειραιώς θα «κάψει» κεφάλαιο για να καταβάλει τα 165 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα, κατά την προηγούμενη πενταετία από την έκδοση των CoCos, ύψους 2,04 δισ. ευρώ, δεν έχει διαφανεί προοπτική αποπληρωμής τους, μέσω οργανικής ή έκτακτης κερδοφορίας.

Με τη μη πληρωμή του κουπονιού, θα ανοίξει ο δρόμος, στις αρχές Δεκεμβρίου, για τη μετατροπή των CoCos σε 394,4 εκατ. νέες μετοχές Πειραιώς, οι οποίες θα αποδοθούν στο ΤΧΣ. Το ποσοστό του τελευταίου θα εκτιναχθεί στο 61,3% από 26,4% σήμερα.

Το Ταμείο θα προχωρήσει σε ρητή δέσμευση ότι θα επιδιώξει την ταχεία επανιδιωτικοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς, προς όφελος της συστημικής σταθερότητας και του δημόσιου συμφέροντος.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα