Τράπεζα Πειραιώς: Πρόσληψη συμβούλων για πώληση κόκκινων δανείων 7 δισ.

Τράπεζα Πειραιώς: Πρόσληψη συμβούλων για πώληση κόκκινων δανείων 7 δισ.
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΗΜΑ Eurokinissi

Η Πειραιώς σχεδιάζει να ολοκληρώσει τις συναλλαγές τιτλοποίησης των δυο δανειακών χαρτοφυλακίων έως τις αρχές του 2021, ανέφεραν τρεις πηγές στο Reuters. Στα 250-300 εκατ. ευρώ εκτιμάται το τίμημα.

Η Τράπεζα Πειραιώς προσέλαβε την JPMorgan και την UBS ως ανάδοχους για την πώληση δυο πακέτων εξασφαλισμένων δανείων σωρευτικού ύψους 7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Reuters.

Η Πειραιώς σχεδιάζει να ολοκληρώσει τις συναλλαγές τιτλοποίησης των δυο δανειακών χαρτοφυλακίων έως τις αρχές του 2021, ανέφεραν τρεις πηγές στο πρακτορείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η JP Morgan ανέλαβε την πώληση του project Vega, που αποτελείται από μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 5 δισ. ευρώ ενώ η UBS ανέλαβε το project Phoenix, που αποτελείται από κόκκινα δάνεια 2 δισ. ευρώ, σημείωσαν οι πηγές. Η συμβουλευτική εταιρία Alantra εργάζεται και στα δυο projects.

Η Τράπεζα Πειραιώς ενδέχεται να αποκομίσει ένα ποσόν μεταξύ 250 – 300 εκατ. ευρώ από την πώληση των δυο πακέτων, δεδομένου του μεγάλου discount που ζητούν οι επενδυτές, αναφέρει μια από τις πηγές.

Και οι δυο συναλλαγές αναμένεται να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα «Ηρακλής» που παρέχει κρατική εγγύηση για τους τίτλους υψηλής εξασφάλισης των τιτλοποιήσεων.

Οι ίδιες πηγές ανφεραν ότι οι διαπραγματεύσεις για το project Iris, που αποτελείται από ιδιωτικό χρέος (πιστωτικές κάρτες και δάνεια leasing) ύψους 600 εκατ. ευρώ είναι στο τελικό στάδιο.

Επίσης, η τράπεζα έχει πακετάρει εξασφαλισμένα εταιρικά δάνεια ύψους 300 εκατ. ευρώ στο project Trinity, το οποίο τίθεται επίσης προς πώληση.

Το Project Phoenix αποτελείται από ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια ενώ το Project Vega αποτελείται από ενυπόθηκα στεγαστικά ύψους 1 δισ. ευρώ και από εμπορικά δάνεια ύψους 4 δισ. ευρώ.

Μια από τις πηγές ανέφερε ότι το project Vega θα τιτλοποιηθεί μέσω τριών διαφορετικών «οχημάτων ειδικού σκοπού» (SPV) για μεγαλύτερη ευελιξία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα