Τσακαλώτος: Σε 2 εβδομάδες θα έχουμε συνολική συμφωνία για το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας

Τσακαλώτος: Σε 2 εβδομάδες θα έχουμε συνολική συμφωνία για το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προσέρχεται στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015, στην Βουλή. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Ο συντονιστής της διαπραγματευτικής ομάδας Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα πως

Οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς δεν εστιάζουν μόνο στην ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος αλλά γίνονται και συζητήσεις σχετικά με τους όρους που θα συνοδεύουν επιπρόσθετη χρηματοδότηση της Ελλάδας, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα FAZ o αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και συντονιστής της ομάδας διαπραγμάτευσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι  “οι δύο διαπραγματεύσεις έχουν πλέον συνδυαστεί”.

Ο κ. Τσακαλώτος εκτίμησε ότι  η τελική απόφαση για την παροχή περαιτέρω οικονομικής βοήθειας και για το οικονομικό μέλλον της χώρας θα ληφθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες, οπότε θα έχουμε μια συνολική συμφωνία, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει ήδη πολλές υποχωρήσεις.

Ο αρθρογράφος της  FAZ εκφράζει ιδιαιτέρως κολακευτικά σχόλια για τον κ. Τσακαλώτο, σημειώνοντας πως ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας επιχειρεί να θεραπεύσει τις πληγές Βαρουφάκη και να επαναφέρει τη σοβαρότητα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα