ΤτΕ: "Xαλαρώνει" τους όρους για τους εκδότες ακάλυπτων επιταγών

ΤτΕ: "Xαλαρώνει" τους όρους για τους εκδότες ακάλυπτων επιταγών

Τι αποφάσισε η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών θεμάτων της Τράπεζα της Ελλάδος. Ανάσα για τις βιώσιμες επιχειρήσεις

Η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος αποφάσισε την Πέμπτη να κάνει ελκυστικότερα τα κριτήρια για τη χρήση βιβλιαρίου επιταγών από εκδότες ακάλυπτων επιταγών που έχουν αναγγελθεί στον Τειρεσία.

Έτσι, ενώ με το προηγούμενο καθεστώς οι εκδότες ακάλυπτων επιταγών συνολικού ύψους 1.000 ευρώ (αθροιστικά σε διάστημα 12 μηνών) στερούνταν το βιβλιάριο επιταγών τους για 12 μήνες, με τη σημερινή απόφαση η στέρηση του βιβλιαρίου ισχύει για συνολικά ποσά ακάλυπτων επιταγών άνω των 5.000 ευρώ ενώ παράλληλα μειώνεται ο χρόνος στέρησης του βιβλιαρίου από 12 σε 6 μήνες.

Με τον τρόπο αυτόν διευρύνεται η δυνατότητα των τραπεζών να χορηγούν μπλοκ επιταγών στους πελάτες οι οποίοι κρίνονται επαρκούς πιστοληπτικής ικανότητας με βάση τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι ίδιες οι τράπεζες.

Η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά ότι η απόφαση αυτή θα συμβάλει στην ανακούφιση βιώσιμων επιχειρήσεων, ιδίως μικρού μεγέθους, που παρουσιάζουν πρόσκαιρες οικονομικές δυσκολίες και στην ενίσχυση της δυνατότητάς τους να αντεπεξέρχονται στην παρούσα οικονομική συγκυρία.

SHARE:

24Media Network