Τζεφ Μπέζος: Βγάζει περίπου 9 εκ. δολάρια την ώρα – Κόβει παροχές υγείας στους εργαζομένους

Τζεφ Μπέζος: Βγάζει περίπου 9 εκ. δολάρια την ώρα – Κόβει παροχές υγείας στους εργαζομένους
Τζεφ Μπέζος, ο ιδρυτής της Amazon AP

"Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι", αυτό φαίνεται να είναι το ρητό βάσει του οποίου πορεύεται ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

Όταν ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος, ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, έκοψε στις 13 του Σεπτέμβρη στους ημι- απασχολούμενους εργαζομένους της αλυσίδας καταστημάτων τροφίμων Whole Foods τις παροχές υγείας, εξοικονόμησε από τον πλούτο του ουσιαστικά όσα χρήματα κερδίζει σε λίγες μόνο ώρες.

Σύμφωνα με έρευνα του οργανισμού Decision Data, τα περίπου 19 εκατομμύρια δολάρια ανά έτος συνολικά που απαιτούνται για την κάλυψη υγείας των εργαζομένων που απασχολούνται λιγότερες από 30 ώρες την εβδομάδα, ο Τζεφ Μπέζος τα βγάζει με τα κέρδη 4,5 ωρών από τις μετοχές και τις επενδύσεις του.

“Σύμφωνα με γρήγορους υπολογισμούς με βάση τους υπάρχοντες διαθέσιμους στη δημοσιότητα αριθμούς, φαίνεται ότι ο Μπέζος βγάζει σε περίπου 2 με 6 ώρες το κόστος ενός ολόκληρου έτους παροχών γι’ αυτούς τους 1.900 υπαλλήλους”, αναφέρει η μελέτη.

Ο Julian Castro, υποψήφιος για Πρόεδρος και πρώην Γραμματέας Οικισμού και Αστικής Ανάπτυξης χαρακτήρισε την κίνηση “επαίσχυντη” και σημείωσε ότι η κύρια πηγή κέρδους του Μπέζος, η εταιρεία Amazon, ουσιαστικά δεν πληρώνει φόρους στο αμερκανικό κράτος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα