Τζέιμι Ντάμον: "Περήφανοι που βοηθήσαμε την Ελλάδα"

Τζέιμι Ντάμον: "Περήφανοι που βοηθήσαμε την Ελλάδα"

Ο πρόεδρος της JP Morgan, μίλησε για την αγάπη του για την Ελλάδα. Τι δήλωσε για την ελληνική οικονομία

Συνέντευξη στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", παραχώρησε ο Τζέιμι Ντάιμον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan-με ελληνικές ρίζες, τρίτης γενιάς, εγγονός Λάκωνα, που ξεκίνησε την καριέρα από τη θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

"Στη JP Morgan δεν είμαστε φίλοι μόνο στα εύκολα. Βρισκόμαστε στην Ελλάδα εδώ και 50 χρόνια και θα είμαστε εδώ και στο μέλλον. Βοηθήσαμε τη χώρα να αντλήσει χρήματα από τις κεφαλαιαγορές και συνδράμαμε τις τράπεζες σε δύσκολες εποχές βοηθώντας στην ανάκαμψη", είπε ο κ. Ντάιμον και πρόσθεσε:

"Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που ήμασταν μέρος της ομάδας αναδόχων που επανέφερε την Ελλάδα στις αγορές τον περασμένο Απρίλιο".

"Είναι σημαντικό για την Ελλάδα να προσφέρει σταθερό περιβάλλον στους επενδυτές για να παίρνουν μελετημένες αποφάσεις και να τοποθετούν κεφάλαια χωρίς γραφειοκρατία και περίπλοκες διαδικασίες. Οι αγορές πιστεύουν ότι υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα, όμως οι ελληνικές επενδύσεις πρέπει να ανταγωνιστούν άλλες παγκόσμιες ευκαιρίες", κατέληξε ο κ. Ντάιμον.

Ο Ντάιμον που επρόκειτο να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ματαίωσε το ταξίδι του στην Αθήνα καθώς διαγνώσθηκε με καρκίνο.

SHARE:

24Media Network