Τζεντιλόνι: Προχωρήστε με τα κόκκινα δάνεια

Paolo Gentiloni
Paolo Gentiloni EUROKINISSI

Επίσκεψη Τζεντιλόνι στην Ελλάδα και συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών. Το Ιούνιο η απόφαση για την αλλαγή χρήση των ANFA αν η Ελλάδα προχωρήσει στα κόκκινα δάνεια

 Ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας απόφασης που θα άλλαζε την χρήση των κερδών από ομόλογα από το Ιούνιο άφησε, ο επίτροπος Πάολο Τζεντιλόνι μετά την συνάντηση του με τον υπουργό οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο κ. Τζεντιλόνι είπε ότι αυτό θα γίνει αν η Ελλάδα συνεχίσει να υλοποιεί τις δεσμεύσεις της τόσο σε ότι αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους όσο και στις μεταρρυθμίσεις.

ADVERTISING

Σε συνέντευξη που έδωσε πριν φτάσει στην Ελλάδα από τις Βρυξέλλες στην εφημερίδα "Καθημερινή" τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας να ολοκληρωθεί κανονικά στο τέλος Απριλίου ενώ θα πρέπει να έχουμε αποτέλεσμα και στο επίπεδο των πλειστηριασμών.

Στο τραπέζι της συνάντησης με τον υπουργό οικονομικών , έπεσε η αλλαγή χρήσης των κερδών από ομόλογα, και η μεταφορά υπερπλεονασμάτων σε επόμενες χρήσεις, αλλά και η προώθηση της αναθεώρησης των δημοσιονομικών στόχων

Ο Ιταλός επίπτροπος αρμόδιος για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις εμφανίστηκε σήμερα υποστηρικτικός στις ελληνικές θέσεις. Οπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «είναι δίκαιο να ανοίξει η συζήτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα και υπάρχει χώρος για να ξανασυζητηθούν οι στόχοι».

Συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τον Επίτροπο της ΕΕ αρμόδιο για θέματα Οικονομίας Paolo Gentiloni
Συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τον Επίτροπο της ΕΕ αρμόδιο για θέματα Οικονομίας Paolo Gentiloni EUROKINISSI

Τόνισε επίσης ότι «το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης και ένα καλό report θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για αποφάσεις».

Από την πλευρά του ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επισήμανε ότι οι στόχοι του υπουργείου για το 2020 είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης, η βελτίωση του εισοδήματος, η δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, η ενίσχυση της ρευστότητας και η βελτίωση των όρων απομείωσης του χρέους.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των κερδών ομολόγων για επενδύσεις, στη μεταφορά πλεονασμάτων από έτος σε έτος αλλά και στην αλλαγή των δημοσιονομικών στόχων περιγράφοντας τα ελληνικά αιτήματα.

"Είμαι ρεαλιστικά αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε. Διεκδικούμε δημοσιονομικό χώρο για επενδυτικές δράσεις. Θα δουλέψουμε με τους εταίρους για να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα", δήλωσε ο υπουργός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρήστος Σταϊκούρας, Κόκκινα Δάνεια, Υπουργείο Οικονομικών, Ομόλογα
SHARE:

24Media Network