Βαρουφάκης: Η Ελλάδα δεν θα υποκύψει αμαχητί. Καμία κόκκινη γραμμή δεν έχει ξεθωριάσει

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα δεν θα υποκύψει αμαχητί. Καμία κόκκινη γραμμή δεν έχει ξεθωριάσει
© 2013 -

Πώς απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε όσους επικρίνουν την κυβέρνηση για την πορεία της διαπραγμάτευσης. Τι λέει για τις κόκκινες γραμμές και το ενδεχόμενο ρήξης με τους εταίρους.

Καμιά κόκκινη γραμμή δεν έχει πατηθεί και καμιά κόκκινη γραμμή δεν έχει ξεθωριάσει, εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στην EΡΤOPEN, απαντώντας σε όλους εκείνους που επικρίνουν την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στη διαπραγμάτευση.

“Το 15νθήμερο το πήραν κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι. Κάποιοι κάθονται σαν τα κοράκια να δουν εάν μπήκε στις 2 ή στις 2 και μισή…”, δεν δίστασε, ωστόσο, να δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών, κληθείς να σχολιάσει την περίπτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, με αφορμή τη διήμερη καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας προς τους εργαζομένους.

Ερωτηθείς για τα σενάρια που θέλουν το Μαξίμου να εκφράζει δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς του υπουργού, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως “δεν υπάρχει καμία δυσαρέσκεια απέναντι μου από την κυβέρνηση. Καμία ρωγμή στην κυβέρνηση. Κανείς δεν έχει αγαπήσει την καρέκλα του. Δεν αγαπάμε την καρέκλα και την εξουσία και για αυτό δεν έχουμε ρωγμές”.

Δεν πας για ρήξη, αλλά αν δεν τη διανοηθείς , θα υποταχθείς

Κληθείς να περιγράψει την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε χαρακτηριστικά πως “Διαπραγματευόμαστε, ενώ οι προηγούμενοι δεν έκαναν τίποτα. Δεν πας για ρήξη, αλλά για συμβιβασμό και έντιμη συμφωνία”.

“Δεν θα υποκύψουμε αμαχητί”, δεσμεύθηκε ο υπουργός, για να προσθέσει στη συνέχεια πως “η ρευστότητα είναι όπλο των δανειστών για να μας υποτάξουν.

“Μας ψήφισαν για να τα τινάξουμε στον αέρα; Όχι. Να δεχτούμε το κόστος, αλλά να υπογράψουμε ότι μας ζητούν δεν είναι σίγουρο γιατί… δεν μας λένε τι ζητούν”, καταγγέλλει επίσης ο κ. Βαρουφάκης.

“Εγώ δεν ντρέπομαι για το Κούγκι. Το θέμα είναι να μην χρειαστεί να γίνει οτιδήποτε Κούγκι. Όσο και αν απευχόμαστε την ρήξη, εάν δεν την διανοηθούμε θα υποταχθούμε όπως οι προηγούμενοι…”, σημείωσε.

“Σε όσους λένε κάνε ρήξη τους απαντώ ότι αυτή η κυβέρνηση δεν εξελέγη για να κάνει ρήξη, αλλά ούτε και για να εφαρμόσει το mail Χαρδούβελη”, συμπλήρωσε ο υπουργός, για να επαναλάβει πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται ούτε ρήξη, ούτε mail Χαρδούβελη, για να μπορέσει να οδηγηθεί σε ανάκαμψη.

Δεν είναι κακό ανά τακτά διαστήματα να σκεφτόμαστε το δημοψήφισμα

Ερωτηθείς για τα σενάρια των τελευταίων ημερών, ο κ. Βαρουφάκης απέρριψε το ενδεχόμενο εκλογών, αλλά και εκείνο του ανασχηματισμού.

Κληθείς να σχολιάσει την άποψή του για την πιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε χαρακτηριστικά πως το δημοψήφισμα προβλέπεται από το Σύνταγμα.

“Το δημοψήφισμα προβλέπεται να δίνει τη δυνατότητα στον λαό να αποφαίνεται για το μέλλον του σε μεγάλα ζητήματα. Δεν είναι κακό ανά τακτά διαστήματα να το σκεφτόμαστε…”, τόνισε, με νόημα, ο υπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα