ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ

Κλιματική κρίση και νερό

Το πρόβλημα του νερού στην Ελλάδα, είναι ήδη εδώ - Τι πρέπει να κάνουμε

Η Δρ. Ελισσάβετ Φελώνη γράφει για τη διαχείριση του νερού στην εποχή της κλιματικής κρίσης, που είναι πρωτίστως θέμα αλλαγής του μοντέλου διαχείρισης που ακολουθείται από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Αυτό το Τριήμερο γιορτάζουμε τη γενναιοδωρία της Φύσης

Αυτό το Τριήμερο γιορτάζουμε τη γενναιοδωρία της Φύσης

Η Φύση ξέρει μόνο να προσφέρει και να μας δίνει απλόχερα όλα της τα πολύτιμα αγαθά. Στις φετινές Παγκόσμιες Ημέρες αφιερωμένες στο μεγαλείο της, ας μάθουμε να δίνουμε πίσω όση αγάπη και ζωή μας έχει εξασφαλίσει.

Wall Street: Λόγω επικείμενης έλλειψης νερού, θα το εισάγουν στο χρηματιστήριο

Wall Street: Λόγω επικείμενης λειψυδρίας, θα εισάγουν το νερό στο χρηματιστήριο

Με σχεδόν τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού να αναμένεται να αντιμετωπίσουν έλλειψη νερού έως το 2025, το χρηματηστήριο θα ξεκινήσει την διαπραγμάτευση συμβολαίων για την παροχή νερού.

Πλύσιμο χεριών

Παγκόσμια Ημέρα Νερού: "Το νερό ως εργαλείο πρόληψης και αποφυγής μετάδοσης κορονοϊού"

Το νερό είναι το κύριο μέσο με το οποίο η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τα οικοσυστήματα της γης και κατά συνέπεια τη ζωή όλων μας. Τώρα, με την πανδημία του κορονοϊου, είναι πιο σημαντικό από ποτέ.

Μπορεί ο άνθρωπος να παράξει νερό στη Σελήνη; (Φωτό αρχείου)

Παγκόσμια Ημέρα Νερού: Ήρθε η ώρα για παραγωγή νερού στη Σελήνη

Νερό. Είναι πλέον βέβαιο πως δεν υπάρχει αρκετό... Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού δεν αποτελεί μόνο μια υπενθύμιση για το πόσο πολύτιμη είναι αυτή η πηγή της ζωής μας, αλλά και το έναυσμα για τους εναλλακτικούς τρόπους που πρέπει να αναζητήσει το ανθρώπινο είδος προκειμένου να εξασφαλίσει την επιβίωσή του.

Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό: Καθοριστική η συμβολή των πλαστικών εφαρμογών στην εξοικονόμηση

Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό: Καθοριστική η συμβολή των πλαστικών εφαρμογών στην εξοικονόμηση

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό», στις 22 Μαρτίου, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (Σ.Β.Π.Ε.) τονίζει την σημασία του πλαστικού στην εξοικονόμηση και στη βέλτιστη διαχείριση, ενός φυσικού πόρου που αποτελεί βασικό παράγοντα για την ζωή και την ανάπτυξη.

Πρόσκοποι Ελλάδας: Δίνουν το παράδειγμα φυτεύοντας 50.000 δέντρα σε ένα χρόνο

Πρόσκοποι Ελλάδας: Δίνουν το παράδειγμα φυτεύοντας 50.000 δέντρα σε ένα χρόνο

Οι Πρόσκοποι σε όλη την Ελλάδα μόνο το 2018 φύτευσαν πάνω από 50.000 ρίζες δέντρων, θάμνων και φυτών σε εθελοντικές δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Παράλληλα αποτελούν έναν από τους πρωτεργάτες της εθελοντικής δράσης Let’s Do It Greece.