1ο ΕΠΑΛ Περάματος: Άλλο ένα σχολείο που πέφτουν σοβάδες από το ταβάνι

1ο ΕΠΑΛ Περάματος: Άλλο ένα σχολείο που πέφτουν σοβάδες από το ταβάνι
ALFAVITA.GR

"Θέμα τύχης ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί" - Τι καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Σοβαρά κτιριακά προβλήματα αντιμετωπίζει το 1ο ΕΠΑΛ Περάματος, όπου πέφτουν σοβάδες από το ταβάνι, ενώ η έλλειψη επαρκούς μόνωσης της οροφής έχει δημιουργήσει προβλήματα με την υγρασία.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει το γεγονός καθιστώντας υπεύθυνες τι κυβερνήσεις διαχρονικά, ενώ ευθύνες επιρρίπτει και στο Δήμο Περάματος, ο οποίος, αν και ενημερώθηκε επανειλημμένα από τη διεύθυνση του σχολείου δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια.

ADVERTISING

Αναλυτικά η καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά:

«Δεν πέρασε ένας μήνας από το γεγονός της πτώσης τμήματος του ταβανιού στο σχολικό κτήριο της Ιωνιδείου και στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά και «βγαίνουν» στο φως της δημοσιότητας οι μεγάλες ελλείψεις στη συντήρηση των σχολικών κτηρίων, αλλά και τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτά και στους υπόλοιπους Δήμους.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά πληροφορήθηκε, μετά από ενημέρωση του Διευθυντή του σχολείου, για τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν και στο 1ο ΕΠΑΛ Περάματος.

Συγκεκριμένα, οι απαραίτητες εργασίες για την μόνωση στην οροφή του δεν έχουν γίνει εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα να γίνει κατάρρευση σοβάδων του ταβανιού σε δυο αίθουσες στον τελευταίο όροφο του κτηρίου και να εμφανιστεί έντονη υγρασία σε άλλες αίθουσες. Είναι θέμα τύχης ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, γιατί απλά οι αίθουσες αυτές μέχρι τώρα δεν χρησιμοποιούνταν από το ΕΠΑΛ.

Η ευθύνη για αυτή την κατάσταση, στο συγκεκριμένο σχολείο και σε πολλά άλλα, για τα οποία η ΕΛΜΕ έχει συγκεντρώσει στοιχεία, βαραίνει πρώτα και κύρια τις κυβερνήσεις διαχρονικά, εξαιτίας της πολιτικής της υποχρηματοδότησης, αφού άλλες είναι οι προτεραιότητές τους και όχι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών για μόρφωση. Ευθύνη έχουν και οι εκφραστές αυτής της πολιτικής στους Δήμους.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Περάματος, αν και είχε έγκαιρα και επανειλημμένα ενημερωθεί από την Διεύθυνση του σχολείου εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο (βλέπε φωτογραφίες που ακολουθούν)!  Απαιτούμε άμεσα να προχωρήσουν οι εργασίες επισκευής και συντήρησης για το 1ο ΕΠΑΛ Περάματος, αλλά και για όλα τα σχολεία, με ευθύνη των αντίστοιχων Δήμων και της Περιφέρειας Αττικής!

Για τον σκοπό αυτό, η ΕΛΜΕ Πειραιά θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Περάματος (θα σταλεί νέο ενημερωτικό). Καλούμε όλα τα σχολεία του Περάματος να πάρουν μέρος, καθώς και να αποστείλουν στην ΕΛΜΕ ([email protected]) τα αιτήματα που σχετίζονται με την κτηριακή κατάσταση των σχολείων.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ALFAVITA.GR:

Μαγικές εικόνες: Oι τελευταίοι κυνηγοί με αετούς στην έρημο
Μια πλάκα κοστίζει 650$ - Τα μυστικά της πιο ακριβής σοκολάτας στον κόσμο
Το δίλημμα του φυλακισμένου μέσα από ένα διασκεδαστικό βίντεο
Πηγή: 

alfavita.gr

SHARE:

24Media Network