Αναστολή του ΦΠΑ 23% για όλους στην εκπαίδευση θα εξαγγείλει ο Τσίπρας

Αναστολή του ΦΠΑ 23% για όλους στην εκπαίδευση θα εξαγγείλει ο Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής θα εκφωνήσει απόψε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του και αναμένεται να αναφερθεί στην αναζήτηση ισοδυνάμου για το 23% στο ΦΠΑ στην εκπαίδευση με ταυτόχρονη αναστολή του

Την αναστολή της επιβολής ΦΠΑ 23% για όλους στην εκπαίδευση έως ότου να εξευρεθούν ισοδύναμα μέτρα που θα επιτρέψουν την κατάργησή του, θα ανακοινώσει το απόγευμα ο πρωθυπουργός, στην έναρξη των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Χθες, κυβερνητική πηγή διευκρίνισε ότι από το 23% θα εξαιρεθούν βρεφονηπιακοί σταθμοί και πιθανώς τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

Ωστόσο στο ανώτατο κλιμάκιο του ΦΠΑ θα υπαχθούν ιδιωτικά εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Κατά την ίδια πηγή, ακόμα εξετάζεται αν στο 23% θα υπαχθούν φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης.

ΝΔ:  Η κυβέρνηση, παραπαίει, δημιουργεί σύγχυση λέει και ξελέει

"Αποδείξαμε προεκλογικά ότι η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ήταν έμπνευση του κ. Τσίπρα που ο ίδιος έσπευσε να υλοποιήσει.

Σε πλήρη αντίθεση, εμείς προτείναμε συγκεκριμένα μέτρα ίσης απόδοσης για να μην εφαρμοστεί.

Σχεδόν ένα μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς η κυβέρνηση μετά την κατακραυγή, παραπαίει, δημιουργεί σύγχυση λέει και ξελέει.

Καλούμε τον κ. Τσίπρα, σήμερα κιόλας να εγκαταλείψει, επιτέλους, τις αριστερές ιδεοληψίες και τη φοροεπιδρομή  και να υιοθετήσει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας".

ΠΑΣΟΚ: Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τι θα πράξει με τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

"Το θέμα της επιβολής του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση είναι πολύ σοβαρό, γιατί αφορά εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

Δεν μπορεί λοιπόν να αντιμετωπίζεται από την Κυβέρνηση με συνεχείς παλινωδίες, αναβολές, διαρροές στα Μέσα Ενημέρωσης και επικοινωνιακά τρικ ενόψει Προγραμματικών Δηλώσεων.

Η λανθασμένη και επώδυνη αυτή πρόταση έγινε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και πέρασε στο Μνημόνιο, λόγω των ιδεοληπτικών εμμονών της.

Τώρα οι ίδιοι έχουν την ευθύνη, να υιοθετήσουν την Πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και να βρουν τα ισοδύναμα μέτρα-μέσω περιορισμού δαπανών- για την απόσυρση του μέτρου.

Καθαρά και οριστικά επιτέλους. Ο Πρωθυπουργός οφείλει στις προγραμματικές δηλώσεις να ξεκαθαρίσει με σαφήνεια τι θα πράξει η κυβέρνησή του στο συγκεκριμένο θέμα χωρίς μισόλογα και αοριστίες.

Όχι με προσωρινή «κατάψυξη», για να το ξεπαγώσουν πάλι μετά από λίγες μέρες.

Δεν θα εξαπατήσουν πια κανένα ..."

Ποτάμι: Το αλαλούμ για την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση αποτυπώνει τη σύγχυση που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο

"Στην αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο στήριζε το μέτρο αλλά το προέβαλε ως επιτυχία του θεωρώντας ότι καταφέρνει άλλο ένα πλήγμα στους πλούσιους, όπως έλεγαν τα στελέχη του, αγνοώντας ότι στα φροντιστήρια στέλνουν τα παιδιά τους κυρίως οι φτωχές οικογένειες. Σήμερα αφού κατάλαβαν το μέγεθος του λάθους τους προσπαθούν με πρόχειρες και αποσπασματικές ενέργειες να βρουν λύσεις. Ας σκεφθούν λοιπόν την ουσία και ας αφήσουν κατά μέρος τις ιδεοληψίες και τα επικοινωνιακά παιχνίδια. Η μείωση της συνεχιζόμενης κρατικής σπατάλης αφήνει πολλά περιθώρια για λύσεις αρκεί να το θέλουν".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΦΠΑ
SHARE:

24Media Network