Δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις του Υπ. Παιδείας στους Έλληνες του Παρισιού – Παραμένουν τα μεγάλα κενά στα ΤΕΓ

Δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις του Υπ. Παιδείας στους Έλληνες του Παρισιού – Παραμένουν τα μεγάλα κενά στα ΤΕΓ
Νίκη Κεραμέως EUROKINISSI

Οι υποσχέσεις για συνάντηση που έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας στους Ελληνες του Παρισιού δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. Τα μεγάλα προβλήματα στα ΤΕΓ της πόλης παραμένουν άλυτα.

Εχουν περάσει περισσότερες από 45 ημέρες από τη στιγμή που ο Αλέξανδρος Κόπτσης έδωσε την υπόσχεση στην ελληνική κοινότητα του Παρισιού ότι θα λάμβανε χώρα zoom για τα αυξημένα εφέτος προβλήματα στα τμήματα ελληνικής γλώσσας της πόλης.

Εν τέλει όμως η διαδικτυακή αυτή συνάντηση δεν έγινε ποτέ. Τι και αν στάλθηκαν στο Γενικό Γραμματέα συγκεκριμένες θεματικές και συγκεκριμένα αιτήματα (τρεις φορές και γραπτά), τι και αν δόθηκαν επιπλέον διαβεβαιώσεις ότι το εν λόγω ραντεβού θα πραγματοποιηθεί έστω και καθυστερημένα, το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Οι Ελληνες του Παρισιού αγνοήθηκαν για μία ακόμη φορά.

Ούτε καν τον Ελληνα πρέσβη κατάφεραν να συναντήσει η ελληνική κοινότητα για να εκθέσει τα προβλήματά της, κυριότερο εκ των οποίων είναι, όπως έχουμε καταγράψει πολλάκις, η έλλειψη εκπαιδευτικών. Σε προγραμματισμένη συνάντηση ο πρέσβης τελικά δεν προσήλθε (λόγω ασθένειας όπως τονίστηκε από το γραφείο του) και τα δικαιολογημένα παράπονα τα άκουσε το Νο 2 της πρεσβείας.

Στο μεσοδιάστημα η κατάσταση στα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας (ΤΕΓ) του Παρισιού παραμένει εξαιρετικά προβληματική. Οι επτά εναπομείναντες εκπαιδευτικοί τρέχουν και δεν φτάνουν αφού η ενίσχυση που περίμεναν από την Αθήνα δεν έφτασε ποτέ. Σημειωτέον ότι από αυτούς τους επτά εκπαιδευτικούς οι δύο είναι νηπιαγωγοί που ελλείψει άλλων κάνουν μαθήματα σε μεγαλύτερα παιδιά, ακόμα και σε ενήλικες για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Πολλοί από τους γονείς, όσοι τουλάχιστον έχουν την οικονομική δυνατότητα, έχουν προσλάβει, με δικά τους έξοδα, ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς για να καλυφθούν κάποια από τα κενά. Οπως όμως γίνεται αντιληπτό, τέτοιου είδους λύσεις δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να λειτουργήσουν σε μόνιμη βάση, άλλωστε οι ιδιώτες δεν είναι δυνατόν να υποκαθιστούν το ελληνικό κράτος.

Οι επτά εκπαιδευτικοί που έχουν απομείνει κάνουν ότι περνά από το χέρι τους πηγαίνοντας από τη μία άκρη του Παρισιού στην άλλη για να εξυπηρετήσουν συνολικά και πλέον 500 μαθητές. Την ίδια ώρα, λόγω των πανάκριβων ενοικίων, μένουν σε πολύ μικρά σπίτια και έχουν να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος ζωής και μετακίνησης.

Χρειάζονται, όπως γίνεται κατανοητό, άμεσες λύσεις που πάντως δεν δίνονται. Ακόμα και οι σχετικές επερωτήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ στη Βουλή έχουν παραμείνει αναπάντητες, προσώρας τουλάχιστον, από την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα