Διεθνές Συνέδριο: “Ελληνική Επανάσταση, Εκπαίδευση και Συλλογική Μνήμη” στο Πάντειο

Διεθνές Συνέδριο: “Ελληνική Επανάσταση, Εκπαίδευση και Συλλογική Μνήμη” στο Πάντειο

Tο μεγάλο διεθνές συνέδριο που φιλοξενεί το Πάντειο Πανεπιστήμιο με τη στήριξη του Ιδρύματος Λαμπράκη και σε συνεργασία με τον Όμιλο για την Ιστορική Εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Το Πάντειον Πανεπιστήμιο μετέχει στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με τη διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου στις 18-19 Φεβρουαρίου 2021, με τίτλο Ελληνική Επανάσταση, Εκπαίδευση και Συλλογική Μνήμη. Μεταμορφώσεις της σχολικής και της δημόσιας ιστορίας στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας 1821-2021, με τη στήριξη του Ιδρύματος Λαμπράκη και σε συνεργασία με τον Όμιλο για την Ιστορική Εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Ο στόχος του Συνεδρίου είναι τριπλός: (α) να διερευνήσει τις προεπαναστατικές μορφές της εκπαίδευσης καθώς και τη συγκρότηση των πρώτων εκπαιδευτικών θεσμών στη διάρκεια του Αγώνα και της καποδιστριακής περιόδου (β) να παρακολουθήσει τους τρόπους με τους οποίους η Ελληνική Επανάσταση διδάχτηκε στο ελληνικό σχολείο (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση) από το 1834 μέχρι σήμερα και (γ) να διερευνήσει τις ποικίλες μορφές που πήρε η μνήμη της Επανάστασης στη δημόσια ιστορία.

Το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει το συνέδριο με δυνατότητα διάδρασης στο https://zoom.us/j/95716000361 και μέσω των ιστοτόπων www.lrf.gr και www.protovoulia21.gr, καθώς και μέσω του Youtube.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα