Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο: Νέο εξώδικο των φοιτητών, μιλούν για απαξία

Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο: Νέο εξώδικο των φοιτητών, μιλούν για απαξία
ΕΑΠ Kyriakos Finas / SOOC

Σε νέο, δεύτερο εξώδικο, εναντίον του ΕΑΠ προχώρησαν μέσα σε 35 ημέρες οι φοιτητές δύο προγραμμάτων του ιδρύματος.

Δεύτερη εξώδικη-όχληση διαμαρτυρία 68 αποφοίτων και σπουδαστών των προγραμμάτων (α) Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (ΕΠΟ) και (β) Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό (ΕΛΠ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), σε συνέχεια της πρώτης εξώδικης όχλησης-διαμαρτυρίας τους που είχε σταλεί από τις 15.5.2023 εστάλη τη Δευτέρα (19/6).

Αξιοσημείωτο είναι ότι, όπως τονίζεται σχετικά, προστέθηκαν διαμαρτυρόμενοι και άλλοι φοιτητές/απόφοιτοι του Ε.Α.Π. βλέποντας την εξώδικη ενέργεια των συναδέλφων τους. Οι εξωδίκως δηλούντες αναφέρουν ότι το Ε.Α.Π. δεν απάντησε καν στην πρώτη εξώδικη όχλησή τους, δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί τους, ούτε επέδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον να τους καλέσει σε κάποια συνάντηση για να συζητήσουν τα προβλήματα επαγγελματικής τους αποκατάστασης στην αγορά εργασίας του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Διαμαρτύρονται συνεπώς για την πλήρη απαξίωσή τους από το Ε.Α.Π., το οποίο δεν μπήκε καν στον κόπο να τους απαντήσει στα αιτήματά τους και στις διαμαρτυρίες τους, καίτοι έχει εισπράξει δίδακτρα για να παρακολουθήσουν οι διαμαρτυρόμενοι τα 2 Προγράμματα και άρα τουλάχιστον άξιζαν μιας απαντήσεως στις εκκλήσεις τους για επίλυση των προβλημάτων επαγγελματικής τους αποκατάστασης.

Για το λόγο αυτό οι σπουδαστές προειδοποιούν και καλούν για δεύτερη φορά το Ε.Α.Π. -πριν αποταθούν στην δικαιοσύνη διεκδικώντας αποζημιώσεις για την υλική και ηθική τους βλάβη- να προβεί σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια και σε κάθε ενδεδειγμένη οργανωτική μεταβολή των 2 προγραμμάτων (α) Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (ΕΠΟ) και (β) Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό (ΕΛΠ) προκειμένου:

  • Να λάβει χώρα πλήρης ένταξή τους στην επαγγελματική ζωή του τόπου που αποτελεί ευθύνη του ίδιου του Πανεπιστημίου που διαφήμιζε από τα πρώτα έτη λειτουργίας των 2 Προγραμμάτων «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» και «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» την ισοτιμία των απονεμόμενων από αυτά πτυχίων προς αυτά που απονέμονται από τα ΑΕΙ, εξ απόψεως επαγγελματικής κατοχύρωσης και πρόσβασης στην αγορά εργασίας.
  • Να χορηγηθεί κωδικός κλάδου εκπαίδευσης για τους αποφοίτους των 2 Προγραμμάτων, ώστε να απασχοληθούν στην δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση.
  • Να ενταχθούν στην ειδικότητα ΠΕ-Διοικητικού Οικονομικού του π.δ. 85/2022.
  • Να τους χορηγούνται βεβαιώσεις συνάφειας του τίτλου σπουδών τους, σύμφωνες με τις προδιαγραφές που θέτει το ΑΣΕΠ στις Προκηρύξεις τους, προκειμένου να συμμετέχουν απρόσκοπτα σε προκηρύξεις του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Οι φοιτητές και σπουδαστές των προγραμμάτων (α) Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (ΕΠΟ) και (β) Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό (ΕΛΠ), εξαντλώντας κάθε προσπάθεια εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών τους με το Ίδρυμα το καλούν για δεύτερη φορά σε συνάντηση και σε λήψη των απαιτούμενων μέτρων προκειμένου να επιτευχθεί ενεργοποίηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων που τους έχει απονείμει το π.δ. 66/2009.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα