Έξτρα μόρια για τους μαθητές της Κεφαλλονιάς στις Πανελλαδικές

Φωτό αρχείου: Πανελλήνιες 2019
Φωτό αρχείου: Πανελλήνιες 2019 EUROKINISSI

Αίτημα γονιών και καθηγητών για έξτρα μπόνους των μαθητών που συμμετέχουν φέτος στις Πανελλαδικές. Αιτία το γεγονός ότι αποσυντονίστηκαν λόγω σεισμού. Τι θα ισχύσει

Μπόνους μορίων θα πάρουν οι μαθητές από τη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά, που θα συμμετάσχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ. Μαθητές, μαζί με τους γονείς τους, είχαν υποβάλει αίτημα ώστε να υπάρξει μέριμνα καθώς στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαδρομής τους στην εκπαίδευση «αποσυντονίστηκαν» λόγω του σεισμού.

Πολλοί δεν μένουν πλέον στο σπίτι τους και άρα δεν μπορούν να μελετήσουν με τον ρυθμό που απαιτούν οι πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ και τα φροντιστηριακά μαθήματα αποδιοργανώθηκαν. Έτσι, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα προσχωρήσει σε ρύθμιση, και σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» οι υποψήφιοι θα λάβουν πριμοδότηση μορίων κατά τα πρότυπα του συστήματος που ισχύει για τους υποψηφίους με σημαντικές αθλητικές διακρίσεις.

Ταυτόχρονα, η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέα Γενιάς, θα συνδράμει τους εκπαιδευτικούς της Κεφαλονιάς ώστε να διακρίνουν στους μαθητές τους ψυχικά τραύματα λόγω του σεισμού (και ευρύτερα, λόγω φυσικών καταστροφών) και συμπτώματα μετατραυματικού στρες, που συχνά αναπτύσσεται.

Πηγή: Καθημερινή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φυσικές καταστροφές
SHARE:

24Media Network