ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση: Θρίλερ χωρίς τέλος

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)
ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ) MOTIONTEAM

Σε τεντωμένο σκοινί η Αθήνα για τα ισοδύναμα. Προς νέα παράταση. Πιθανή κατάθεση της σχετικής τροπολογίας ακόμη και εντός της ημέρας

Τέλος δεν φαίνεται να έχει το θρίλερ με το καθεστώς ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, με το οικονομικό επιτελείο να βρίσκεται κυριολεκτικά σε συνθήκες… κόκκινου συναγερμού.

Παρά το γεγονός πως ο καιρός περνά, η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη καταλήξει στα ισοδύναμα εκείνα μέτρα που θα μπορούσαν να κλειδώσουν την αναστολή της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς οι δανειστές επιμένουν να απορρίπτουν κάθε ελληνικής προέλευσης σενάριο για ΦΠΑ τριών ταχυτήτων στην εκπαίδευση.

Η εμπλοκή άλλωστε που έχει προκύψει με το θέμα του ΦΠΑ αποτελεί ένα από τα βασικότερα «αγκάθια» που μπλόκαραν την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ στην Αθήνα, αφού δεν άναψε το σχετικό πράσινο φως το Euro Working Group της Πέμπτης.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως, ελλείψει εξεύρεσης ισοδύναμων μέτρων, η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει νέα παράταση μέχρι τις 15 -16 Νοεμβρίου για την εφαρμογή του μέτρου, ευελπιστώντας πως μέχρι τότε θα έχει βρεθεί το κατάλληλο μέτρο – αντίβαρο στην επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Η σχετική τροπολογία που θα προβλέπει νέα παράταση δεν αποκλείεται να κατατεθεί ακόμη και σήμερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΦΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μοσκοβισί: Ή 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση ή καθόλου

Εuro Working Group: Δεν βγήκε λευκός καπνός για τη δόση των 2 δισ. ευρώ

SHARE:

24Media Network