Γιατί δεν πάνε σχολείο τα παιδιά από το Κάβο Ντόρο

Μαθητές
Μαθητές ANTONIO DIAZ

Και όμως, εν έτει 2019 υπάρχουν παιδιά στην Ηπειρωτική Ελλάδα που δεν μπορούν να πάνε σχολείο γιατί ο δήμος τους δεν διαθέτει μέσο. Διαβάστε αναλυτικά.

Τα παιδιά από την περιοχή του Κάβο Ντόρο δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση στο θέμα της μεταφοράς τους στην Κάρυστο. 

Πρόκειται για πέντε μαθητές από τους Καλλιανούς και το Αγαθό που έδωσαν το παρών μόνο την ημέρα του αγιασμού και αυτό γιατί τα μετέφεραν οι γονείς τους. 

Έκτοτε, έχει αρχίσει ένας αγώνας από την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας και τον δήμο Καρύστου προκειμένου να βρεθεί οδηγός και αυτοκίνητο. Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, ο δήμος θα παραχωρήσει προσωρινά αυτοκίνητο και οδηγό για 10-15 ημέρες, αλλά παραπάνω δεν μπορεί λόγω άλλων δικών του υποχρεώσεων. 

Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο χαμένοι της υπόθεσης είναι οι μαθητές που παραμένουν σπίτι και χάνουν ώρες από το σχολείο τους. 

Κι όλα αυτά γιατί η διαδικασία του διαγωνισμού για μόνιμη λύση καθυστερεί λόγω μίας ρύθμισης που συμπεριελήφθη τελευταία στον σχετικό νόμο.

Πηγή: 

tvstar

SHARE: