Η Κεραμέως στήνει show με παγουράκια για τάξεις των 20 παιδιών

Η Κεραμέως στήνει show με παγουράκια για τάξεις των 20 παιδιών

Η υπουργός Παιδείας δεν μπόρεσε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για την υγειονομική ασφάλεια των σχολείων κατά το άνοιγμά τους, αλλά φωτογραφίζεται με το νέο παγουρίνο.

Ένα show με τα παγουράκια που θα διατεθούν στα παιδιά του Δημοτικού ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, “έστησε” η υπουργός Παιδείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα “παγουρίνο” είναι δωρεά του Ιδρύματος Λασκαρίδη και όπως ανακοίνωσε η υπουργός, είναι έτοιμα να διατεθούν. Το ζήτημα είναι φυσικά, πως η ετοιμότητα του υπουργείου δείχνει να εξαντλείται για την ώρα στον εξοπλισμό των τάξεων με τα παγουράκια αυτά.

Η υπουργός Παιδείας δημοσίευσε μάλιστα και φωτογραφίες από τα παγουράκια που θα διατεθούν στα παιδιά και συνόδευσε την ανάρτησή της με την εξής λεζάντα:

“Πάνω από 600.000 παγούρια, δωρεά του Ιδρύματος Αθ. Λασκαρίδη, είναι ήδη καθ’οδόν προς όλους τους μαθητές δημοτικού (δημόσιων & ιδιωτικών σχολείων) της χώρας. Μέτρο που και προστατεύει την υγεία των παιδιών μας και ταυτόχρονα καλλιεργεί την περιβαλλοντική τους συνείδηση”.

Δυστυχώς, η κ. Κεραμέως εμμένει στη θέση της πως οι τάξεις μπορούν να λειτουργήσουν με υγειονομική ασφάλεια με τον πλήρη αριθμό μαθητών που “φιλοξενούν” (ανέβασε τον μέσο όρο στους 20 στις μεγάλες πόλεις), και την ώρα που οι εκπαιδευτικοί ζητούν να υπάρχουν μάξιμουμ 15 μαθητές ανά τάξη και να πραγματοποιηθούν αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών, περισσότερες από όσες έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, για να φτάσουμε στη πλήρη κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών.

Έντονη είναι άλλωστε η κριτική της αντιπολίτευσης αφού όλοι οι εισηγητές των κομμάτων στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Μορφωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, σημείωσαν ότι το θέμα της τήρησης των αποστάσεων λείπει εντελώς από την προετοιμασία για το άνοιγμα των σχολείων. Όπως επισημάνθηκε τα πάντα επαφίενται στην χρήση της μάσκας, ενώ δεν καταγράφεται αύξηση κονδυλίων για υποδομές στα σχολεία.

Παράλληλα, από το υπουργείο δεν έχει διατυπωθεί σαφής απάντηση σε σχέση με το αίτημα για μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού. Επισήμως, τα τεστ θα γίνονται δειγματοληπτικά, με έμφαση στις περιοχές με επιβαρυμένο ιϊκό φορτίο.

Μεγάλο ζήτημα είναι και αυτό της καθαριότητας, αφού οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται ήδη στα σχολεία τους από τη 1η Σεπτέμβρη, αλλά το προσωπικό καθαριότητας αναμένεται να τοποθετηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Το δε προσωπικό καθαριότητας κρίνεται μη επαρκές, με τους εκπαιδευτικούς να ζητούν προσλήψεις και στον τομέα αυτό.

Αντιθέτως, η κ. Κεραμέως διαφημίζει το παγουρίνο ως “υπερόπλο” της κυβέρνησης, το οποίο θα μπορέσει να περιορίσει τη μετάδοση πιθανών κρουσμάτων εντός σχολικού περιβάλλοντος, με τους γονείς να περιμένουν με αγωνία το άνοιγμα των σχολείων στις 14 του μήνα, όντας προβληματισμένοι σε σχέση με τους χειρισμούς των αρχών.

Και από τα παραπάνω προκύπτει το εξής ερώτημα κυρίες και κύριοι. Τι να τους κάνεις τους μόνιμους γιατρούς για να βγαίνουν οι εφημερίες, τις αυξημένες ΜΕΘ και τα εξοπλισμένα νοσοκομεία, τους περισσότερους δασκάλους και τις αίθουσες με λιγότερα παιδιά, όταν έχεις καινούριο παγουρίνο;

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα