Η Σύνοδος των Πρυτάνεων στο πλευρό του Πελεγρίνη

Ομιλία του Πρύτανη  Θεοδόση Πελεγρίνη στην εκδήλωση με θέμα «Η διάλυση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης: κυβερνητικές πολιτικές, στόχοι και μέσα επιβολής τους» στην Αίθουσα Τελετών του κεντρικού κτηρίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου  2013. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ομιλία του Πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη στην εκδήλωση με θέμα «Η διάλυση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης: κυβερνητικές πολιτικές, στόχοι και μέσα επιβολής τους» στην Αίθουσα Τελετών του κεντρικού κτηρίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Τη συμπαράστασή της στον Πρύτανη, Θ. Πελεγρίνη εκφράζει η Σύνοδος των Πρυτάνεων

Την άμεση ανάκληση της παραπομπής στο πειθαρχικό συμβούλιο του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη ζητεί η Σύνοδος των Πρυτάνεων που συνεδρίασε στην Θεσσαλονίκη ενώ εκφράζει τη διαφωνία της με το μέτρο της διαθεσιμότητας.

"Η Σύνοδος των Πρυτάνεων εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή της στον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και θεωρεί ότι οι εξασκούμενες άδικες διώξεις θίγουν και το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας" αναφέρεται στο ψήφισμα της Συνόδου.

Παράλληλα, οι πρυτάνεις υποστηρίζουν "τις προσπάθειες που από καιρό καταβάλλει η Σύγκλητος και ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και το Πανεπιστήμιο Αθηνών να επανέλθει άμεσα σε κανονική λειτουργία".

"Οι διώξεις των Πρυτανικών Αρχών, η διαθεσιμότητα του Διοικητικού Προσωπικού, και η συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης των Πανεπιστημίων οδηγούν εν τέλει σε συρρίκνωση και υποβάθμιση τη Δημόσια Παιδεία", αναφέρουν οι πρυτάνεις ενώ καλούν το υπουργείο Παιδείας να "διασφαλίσει, έστω και την ύστατη στιγμή, την ελάχιστη στήριξη της εκπαιδευτικής και ερευνητικής λειτουργίας των Δημόσιων Πανεπιστημίων, ανακαλώντας τη μείωση κατά 15% του προϋπολογισμού τους για το οικονομικό έτος 2014 και να αποδεσμεύσει τα ταμειακά υπόλοιπα από προηγούμενα οικονομικά έτη για να ενσωματωθούν στους προϋπολογισμούς τους".

Τέλος, επισημαίνουν "την ανάγκη διασφάλισης της συνέχειας και συνέπειας των ερευνητικών, αναπτυξιακών, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων των ΑΕΙ, κατά την λήψη των συναφών αποφάσεων, και την επιτακτική ανάγκη διασφάλισης των ακαδημαϊκών αρχών στην διαχείριση των ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων των ΑΕΙ καθώς και των υπηρεσιών που προσφέρουν τα ΑΕΙ στο κοινωνικό σύνολο".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αίτημα ΑΔΕΔΥ: Να ανακληθεί η πειθαρχική δίωξη κατά του Πελεγρίνη

Την ερχόμενη εβδομάδα θα δώσει εξηγήσεις στον εισαγγελέα ο Θεοδόσης Πελεγρίνης

SHARE:

24Media Network