Κεραμέως: Μετά το Πάσχα οι αποφάσεις για δημοτικά και γυμνάσια

Κεραμέως: Μετά το Πάσχα οι αποφάσεις για δημοτικά και γυμνάσια
Στιγμιότυπο από τάξη δημοτικού σχολείου Eurokinissi

Τα γυμνάσια και τα δημοτικά δεν θα ανοίξουν πριν από το Πάσχα όπως ανέφερε η η υπουργός Παιδείας. Τι είπε για τα self test.

Δεν θα ανοίξουν πριν από το Πάσχα τα δημοτικά και τα γυμνάσια, ξεκαθάρισε η Υπουργός Παιδείας.

Η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1 οτι οι αποφάσεις για τα δημοτικά και τα γυμνάσια θα ληφθούν μετά το Πάσχα λέγοντας πως “αυτή τη στιγμή έχουμε εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα των λυκείων, εξετάζουμε συστηματικά με τους ειδικούς και το άνοιγμα των άλλων βαθμίδων”.

“Πηγαίνουμε βήμα βήμα. Δύο εβδομάδες μένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα, συνεχίζεται κανονικά η τηλεκπαίδευση για τις άλλες ηλικίες”, είπε η κ. Κεραμέως.

Για τα self test υπογράμμισε πως θα πρέπει να γίνονται ή την προηγούμενη ημέρα ή το πρωί της ίδιας ημέρας. Στη συνέχεια το αποτέλεσμα θα πρέπει να δηλωθεί στη σχετική πλατφόρμα. Αν είναι αρνητικό, εκδίδεται μία “κάρτα εισόδου” στο σχολείο.

Οι μαθητές θα πρέπει να την επιδεικνύουν στον καθηγητή της πρώτης διδακτικής ώρας. Εάν δεν έχει εκτυπωτή, επιδεικνύει χειρόγραφη βεβαίωση την οποία συμπληρώνει ο γονέας. Ο Διευθυντής του σχολείου έχει την ευθύνη για να ελέγχει τις βεβαιώσεις των καθηγητών.

Προανήγγειλε μάλιστα την επέκταση του μέτρου και σε οδηγούς σχολικών, καθαρίστριες, διοικητικό προσωπικό. Για τα κυλικεία προβλέπεται προσαρμοσμένη λειτουργία, στη βάση των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα