Κεραμέως: Την Τρίτη οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων

Κεραμέως: Την Τρίτη οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως Eurokinissi

Την 1η του Σεπτέμβρη θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων όπως τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη, τόνισε στην εκπομπή “από τις έξι” της ΕΡΤ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη επεσήμανε ότι «η πρόταση των ειδικών είναι η λειτουργία σε πλήρη σύνθεση, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας.Η μάσκα είναι ένα αυστηρό μέτρο πλην όμως λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας.

Oπως είπα και στη Βουλή η μάσκα σε καιρό πανδημίας είναι η μάσκα είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο, δεν είναι το μόνο ωστόσο. Έχουμε προβλέψει μια τεράστια ενημερωτική καμπάνια και μέσω video και οδηγιών του ΕΟΔΥ, από τους ίδιους τους γιατρούς σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο έχουν προβλέπει διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων για να μειώσουν τον συγχρωτισμό των ομάδων».

Επίσης η Υπουργός Παιδείας έκανε αναφορά και στη χρήση των αντισηπτικών αλλά και στην πρόβλεψη για τον συχνότερο καθαρισμό των σχολικών μονάδων και κατά την ώρα λειτουργίας των σχολείων και μετά το πέρας των μαθημάτων.

Η πρόταση για λειτουργία με τη συνολική δύναμη των τμημάτων έχει προκαλέσει τις τεράστιες αντιδράσεις τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονέων που διαπιστώνουν ότι είναι μάλλον ανέφικτο να κρατηθούν οι αποστάσεις σε ένα τμήμα 25 ή και 27 παιδιών.

Επίσης, η εκπαιδευτική κοινότητα έχει εκφράσει και άλλους προβληματισμούς τους οποίους μένει να δούμε αν η Υπουργός εισακούσει ή αδιαφορήσει γι’ αυτούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα