Κλειστά σήμερα τα σχολεία λόγω της απεργίας των εκπαιδευτικών

Κλειστά σήμερα τα σχολεία λόγω της απεργίας των εκπαιδευτικών
MOTIONTEAM

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία, ενώ οι εκπαιδευτικοί της μέσης εκπαίδευσης θα έχουν τρίωρη στάση εργασίας 11:00-14:00, με τη δυνατότητα κήρυξης επιπλέον τρίωρης στάσης από τις ΕΛΜΕ- Συγκέντρωση στις 15.00 στη Βουλή.

Νέες κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), με αποτέλεσμα αρκετά σχολεία να μείνουν κλειστά και σήμερα, Δευτέρα.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των δύο Ομοσπονδιών, η Διδασκαλική Ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία, ενώ οι εκπαιδευτικοί της μέσης εκπαίδευσης θα έχουν τρίωρη στάση εργασίας 11:00-14:00, με τη δυνατότητα κήρυξης επιπλέον τρίωρης στάσης από τις ΕΛΜΕ «για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων».

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα στις 15:00, με αίτημα την απόσυρση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το σύστημα 15.000 προσλήψεων την επόμενη τριετία.

Οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι το σύστημα «απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας». Μάλιστα, κάνουν λόγο για «εμπόριο ελπίδας» από πλευράς υπουργείου προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και για περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης.

Η ανακοίνωση των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ:

«Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε δυναμικά τον αγώνα!

Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών -προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο.

Κηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 (24ωρη απεργία για τη Δ.Ο.Ε. και 3ωρη στάση εργασίας 11-2 μ.μ. με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις ΕΛΜΕ για την Ο.Λ.Μ.Ε. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα 14/1/2019 και ώρα 15:00 με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου».

Δ. Ακτύπης: Συνεχίζουμε τον αγώνα, ζητάμε απόσυρση του νομοσχεδίου

"Συνεχίζουμε τον αγώνα, ζητάμε να αποσυρθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο με το νέο σύστημα διορισμών" δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 ο Δημήτρης Ακτύπης, μέλος ΔΣ της ΟΛΜΕ.

"Δεν είναι τροπολογία προσλήψεων αλλά απολύσεων" πρόσθεσε και ζήτησε μονιμοποίηση όλων συμβασιούχων.

'Πάνω από 25 χιλιάδες συμβασιούχοι δουλεύουν στα σχολεία, αναπληρώνουν τον ίδιο τους τον εαυτό, πρόκειται για βεβαιωμένα κενά και πρέπει να αποκτήσουν μόνιμη και σταθερή εργασία" συμπλήρωσε. Έκανε λόγο για κοροϊδία και των προηγούμενων κυβερνήσεων και αναφέρθηκε σε τροπολογία που ανακυκλώνει την ανεργια.

Για την εισβολή στην ΕΡΤ είπε ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις έχουν γίνει και στο παρελθόν. Μίλησε για τυφλή δολοφονική επίθεση της Παρασκευής (όπου τραυματίστηκε μέλος της ομοσπονδίας και βουλευτής του ΚΚΕ) και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως όποια κινητοποίηση την αντιμετωπίζει με καταστολή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Απεργία, εκπαιδευτικοί
SHARE:

24Media Network