Κομοτηνή: Αναστέλλεται η λειτουργία της Νομικής - Αντιδράσεις για την Νομική Πατρών

Κομοτηνή: Αναστέλλεται η λειτουργία της Νομικής - Αντιδράσεις για την Νομική Πατρών

Άμεσα αντιδρά σύσσωμη η εκπαιδευτική και τοπική κοινότητα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης - Ψήφισμα και παράσταση διαμαρτυρίας τις επόμενες μέρες.

Ισχυρές αντιδράσεις σημειώνονται στο νομικό τμήμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, σχετικά με την διαδικασία ίδρυσης νέου τμήματος Νομικής, στο πανεπιστήμιο Πατρών.

Η Σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας της σχολής, από αύριο (6/12) μέχρι και την Δευτέρα 12/12.

ADVERTISING

Ψήφισμα κατά της ίδρυσης τέταρτης Νομικής έχουν εκδώσει οι και φοιτητές Νομικής ΔΠΘ, ενώ οι δικηγόροι της εφετειακής περιφέρειας Θράκης από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή έχουν αποφασίσει αποχή.

Παράγοντες της τοπικής κοινότητας έχουν εκφράσει επίσης την αντίθεσή τους: Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο έχει αιτηθεί η δημοτική σύμβουλος Σιμπέλ Μουσταφά Ογλού, ενώ κοινοβουλευτική ερώτηση έχει καταθέσει ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ. Κατά της ίδρυσης δήλωσαν πως είναι σε χθεσινή συνάντηση οι τοπικοί βουλευτές Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ.

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας αναμένεται να διεξαχθεί ο προσεχές Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 13:00 μ.μ. στην Πλατεία Ειρήνης στην Κομοτηνή.

Πηγή: 

alfavita.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ιδρύεται Νομική Σχολή στο πανεπιστήμιο Πατρών

SHARE:

24Media Network