Μαθητές της Αμοργού θα ταξιδέψουν στη Νάξο για να δώσουν πανελλήνιες!

Μαθητές της Αμοργού θα ταξιδέψουν στη Νάξο για να δώσουν πανελλήνιες!

Στη Νάξο θα πρέπει να ταξιδέψουν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου της Αμοργού προκειμένου να δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις! Το υπουργείο Παιδείας έκλεισε το εξεταστικό κέντρο

Σύμφωνα με την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Κυκλάδων, το Υπουργείο Παιδείας ενέκρινε μόνο δέκα εξεταστικά Κέντρα ΕΠΑΛ για τις Κυκλάδες μεταξύ των οποίων δεν συγκαταλέγεται το ΕΠΑΛ Αμοργού κι έτσι οι μαθητές θα είναι αναγκασμένοι να ξεσπιτωθούν για να δώσουν εξετάσεις με ότι κι αν συνεπάγεται αυτό… Άμεση ήταν η αντίδραση του σχολείου της Αμοργού που επισημαίνει:

Κατά την προφορική ενημέρωση που μας έγινε από τη ΔΔΕ Κυκλάδων, μας ανακοινώθηκε ότι το εξεταστικό κέντρο του σχολείου μας δε θα λειτουργήσει για το τρέχον σχολικό έτος εφόσον το Υπουργείο ενέκρινε τη λειτουργία μόνο δέκα εξεταστικών κέντρων ΕΠΑΛ για τις Κυκλάδες.

Κατά συνέπεια οι μαθητές μας υποχρεώνονται να μετακινηθούν στη Νάξο προκειμένου να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές γεγονός που δημιουργεί τόσο στους ίδιους όσο και στις οικογένειές τους μια σειρά από προβλήματα:

1. Την αυτονόητη ψυχολογική επιβάρυνση των παιδιών σε μια τόσο κρίσιμη γι’ αυτά περίοδο όπως αυτή των εξετάσεων.

2. Τη φυσική τους ταλαιπωρία από τα αλλεπάλληλα ταξίδια. (Υπενθυμίζουμε ότι οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ αρχίζουν στις 17 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 6 Ιουνίου με μεγάλες χρονικές αποστάσεις μεταξύ των εξεταζόμενων μαθημάτων)

3. Την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους που θα επωμιστούν τα έξοδα των μετακινήσεων των παιδιών και των συνοδών τους.

πηγή: naxostimes

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα