Νέοι μπελάδες για Κεραμέως: Καταγγελία στην ΑΠΔΠΧ για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Νέοι μπελάδες για Κεραμέως: Καταγγελία στην ΑΠΔΠΧ για την ηλεκτρονική ψηφοφορία
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως Eurokinissi

Εξι φυσικά πρόσωπα κατάγγειλαν στην ΑΠΔΠΧ τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη των υπηρεσιακών συμβουλίων. Το παράδειγμα της Γαλλίας.

Kαταγγελία αλλά και αίτημα προσωρινής διαταγής κατέθεσαν την Πέμπτη στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έξι φυσικά πρόσωπα για την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών.

Τα πρόσωπα αυτά είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων των εκπαιδευτικών. Προχώρησαν δε σ’ αυτήν την ενέργεια γιατί θεωρούν ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία, έτσι όπως διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας και την ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών και Έρευνας) δεν πληροί τους κανόνες του GDPR, το νόμο δηλαδή για τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων.

Οι καταγγέλοντες αξιώνουν τη ματαίωση των εκλογών και στο πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσαν αναφέρουν ότι η σχετική υπουργική απόφαση που εκδόθηκε από τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Πολιτικής παραβιάζει ούτε λίγο ούτε πολύ 13 άρθρα (!) του GDPR, καταγγελία που πλέον οφείλει να εξετάσει η Αρχή Προστασίας.

Αναφέρουν επίσης χαρακτηριστικά οι καταγγέλοντες ότι δεν είναι τυχαίο ότι η Γαλλική Εποπτική Αρχή έχει απορρίψει στο παρελθόν τρεις φορές παρόμοια αιτήματα για ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Παράλληλα, καταγγέλεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, προ λίγων ημερών, ανακοίνωσε στην ουσία παραβίαση δεδομένων, μέσω των διευθύνσεων email στα οποία εστάλησαν μολυσμένα μηνύματα με επικίνδυνα συνημμένα αρχεία.

Σε αυτές τις διευθύνσεις email, θα σταλεί ο σύνδεσμος για την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Αν οι υπολογιστές των εκλογέων έχουν «μολυνθεί», από αυτή ή άλλη αιτία, ο κίνδυνος αποκάλυψης της ψήφου, είναι υψηλότατος όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.

Aναμένεται, φυσικά, η απόφαση της αρχής. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία πρόκειται να διεξαχθεί στις 7 Νοεμβρίου και η ΟΛΜΕ έχει καλέσει τα μέλη της να απέχουν.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα