Οι αναπληρωτές δεν βρίσκουν σπίτια να μείνουν

Οι αναπληρωτές δεν βρίσκουν σπίτια να μείνουν

Έντονο το στεγαστικό πρόβλημα για τους αναπληρωτές οι οποίοι ψάχνουν εναγωνίως και απελπισμένα στέγη χωρίς αποτέλεσμα.

Οι εκπαιδευτικοί της περιοχής της Νέας Ιωνίας, του Ηρακλείου, της Μεταμόρφωσης και τη Λυκόβρυσης μέσω του Συλλόγου τους "Γ.Σεφέρης" καταγγέλλουν την απαράδεκτη κατάσταση της έλλειψης στέγης για τους νέους αναπληρωτές.

Σύμφωνα με το alfavita.gr κινητοποιούνται για να βρεθεί λύση αφού όσοι δέχτηκαν την πρόσληψή τους έχουν έρθει κυρίως από την επαρχία και μένουν ή σε ξενοδοχείο ή σε Airbnb πληρώνοντας δυσβάστακτα ποσά.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου στο alfavita.gr που καλεί σε συμπαράσταση ώστε να βρεθούν σπίτια:

"Τις τελευταίες μέρες έγιναν προσλήψεις νέες αναπληρωτών από το Υπ. Παιδείας.  Εκείνο που παρατηρείται είναι ότι έχει προκύψει έντονο στεγαστικό πρόβλημα για τους νέους μας συναδέλφους που θα δουλέψουν στην περιοχή μας.  Πολλοί από αυτούς ψάχνουν εναγωνίως και απελπισμένα  για στέγη χωρίς αποτέλεσμα. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν έρθει από την επαρχία και είτε διαμένουν σε ξενοδοχεία ή σε δωμάτια μέσω Airbnb, πληρώνοντας δυσβάστακτα ποσά,  είτε φιλοξενούμενοι  προσωρινά σε φιλικά ή συγγενικά πρόσωπα.

Θεωρούμε απαράδεκτη και προσβλητική,  για το σύνολο του κλάδου των εκπαιδευτικών, την κατάσταση που έχει προκύψει. ΝΤΡΟΠΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ!!! Η ταλαιπωρία τους,  με το μεγάλο κόστος που πρέπει να καλύψουν για τη μετακίνηση, το ενοίκιο (….αν βρουν στέγη) και τη διατροφή τους,   με προσωπικά έξοδα ή με έξοδα της οικογενείας τους,  μέχρι να πληρωθούν από την  υπηρεσία τους,  έχει φτάσει στο απροχώρητο!!!

Καλούμε τις δημοτικές αρχές, τους φορείς, τα σωματεία, τους συναδέλφους και τους γονείς, κάθε συμπολίτη μας, τα τοπικά ΜΜΕ να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς να βρουν λύση στο πρόβλημά τους, για να μη ζήσουμε στιγμές «Σαντορίνης και Μυκόνου» και στην περιοχή μας,  με εκπαιδευτικούς να κοιμούνται σε παγκάκια μέσα σε υπνόσακους  ή να εξαναγκαστούν σε παραίτηση. 

ΔΕΙΞΤΕ  ΤΩΡΑ  ΤΗΝ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΣΑΣ!!!  ΝΑ  ΣΗΜΑΝΕΙ  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ !!!  ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ   ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Κατιμερτζόγλου Κώστας

6906059765 6983026656

Λιάκου Ντιάνα

6944797461

Καρανίκος Θωμάς

6977019790".

Διαβάστε ακόμη στο στο alfavita.gr:

"Χυδαία, σεξιστική, φραστική και σωματική επίθεση του ΔΔΕ Εύβοιας στην πρόεδρο της ΕΛΜΕ"
Μοριοδότηση εκπαιδευτικών: Μοριοδοτούμενο Μεταπτυχιακό στην ΕΑΕ
Ειδική Αγωγή και μαθησιακές Δυσκολίες: 1η πανελλήνια επιμορφωτική διημερίδα
SHARE:

24Media Network