Πανελλήνιες 2016: Οι απαντήσεις στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Απαιτητικό το 4ο θέμα

Πανελλήνιες 2016: Οι απαντήσεις στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Απαιτητικό το 4ο θέμα

Διαβάστε αναλυτικά τις απαντήσεις στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια "Στόχος" και "Θεσμός"

Με το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ) συνεχίστηκαν και σήμερα Τετάρτη οι Πανελλήνιες εξετάσεις. Το μάθημα έδωσαν υποψήφιοι των ΓΕΛ με το νέο σύστημα (ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), καθώς επίσης και οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β’) με το παλιό σύστημα (μάθημα επιλογής όλων των Κατευθύνσεων).

“Τα θέματα, στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές εξετάσεις σήμερα, προσομοίαζαν το επίπεδο δυσκολίας των τελευταίων πέντε ετών και ως συνέπεια, ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής με βασικές υπολογιστικές και αναλυτικές ικανότητας, μπορούσε να διεκδικήσει την άριστη απόδοση”, σχολιάζει ο ΟΕΦΕ σε επίσημη ανακοίνωσή του.

Και μπορεί τα θέματα να ήταν γενικά σαφή και επιστημονικά διατυπωμένα, καλύπτοντας ικανοποιητικό μέρος της ύλης, ωστόσο “στο πρακτικό κομμάτι των ασκήσεων, ένα ερώτημα του 4ου θέματος απαιτούσε μεγαλύτερη και ιδιαίτερη προσοχή”.

“Στο σύνολό τους, ωστόσο, οι ασκήσεις του 3ου και 4ου θέματος αποτελούνταν από ζητήματα κλιμακούμενης δυσκολίας που προσεγγίζονται με απλούς υπολογισμούς και εφαρμογή των τύπων του σχολικού βιβλίου”, καταλήγουν οι εκπαιδευτικοί.

“Τα θέματα ήταν βατά. Συγκεκριμένα οι ερωτήσεις θεωρίας (Ομάδα Α και Β) ήταν σαφείς και αφορούσαν κεντρικά σημεία της ύλης. Οι ασκήσεις δεν παρουσίαζαν καμία ιδιαίτερη δυσκολία και οι πράξεις που απαιτούσαν ήταν απλές”, συμπληρώνει στο NEWS 247 ο κ. Σαϊσάνας Αθανάσιος από το φροντιστήριο ΣΤΟΧΟΣ.

Οι Πανελλήνιες θα ολοκληρωθούν την 1η Ιουνίου με την εξέταση στο μάθημα της Βιολογίας, ενώ οι βάσεις εισαγωγής θα ανακοινωθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Μείνετε συντονισμένοι, καθώς το NEWS 247 σε συνεργασία με τα φροντιστήρια ” Στόχος ” και ” Θεσμός ” σάς μεταδίδουν καθημερινά τα θέματα και τις απαντήσεις σε όλα τα μαθήματα.

Πώς θα συνεχιστεί το πρόγραμμα των εξετάσεων.

 

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα