Πανελλήνιες 2017: Τα θέματα και οι απαντήσεις σε Μαθηματικά και Ιστορία για τα ΓΕΛ

Πανελλήνιες 2017: Τα θέματα και οι απαντήσεις σε Μαθηματικά και Ιστορία για τα ΓΕΛ

Δείτε τα θέματα σε Ιστορία και Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας που διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι από τα ΓΕΛ, προκειμένου να "ξεκλειδώσουν" τα Παιδαγωγικά τμήματα

Με την εξέταση σε Ιστορία, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας έπεσε σήμερα η "αυλαία" για τις Πανελλήνιες εξετάσεις των υποψηφίων των Γενικών Λυκείων. Οι διαγωνιζόμενοι εξετάστηκαν στα εν λόγω μαθήματα, προκειμένου να "ξεκλειδώσουν" την πρόσβαση αποκλειστικά στο "απομονωμένο" πεδίο των Παιδαγωγικών τμημάτων.

Ωστόσο, για τους υποψηφίους που θα εξεταστούν και σε ειδικά μαθήματα, οι Πανελλήνιες θα συνεχιστούν από την Πέμπτη, 22 Ιουνίου, με το μάθημα των Αγγλικών και θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Ιουνίου, με το μάθημα των Ιταλικών.

Εξάλλου, από αύριο, Τρίτη 20 Ιουνίου, έως και τις 30 Ιουνίου, θα διεξαχθούν οι υγειονομικές εξετάσεις και οι πρακτικές δοκιμασίες, για τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).

Στις 21 Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη θα ολοκληρωθούν και οι εξετάσεις στα ΕΠΑΛ.

Σήμερα άλλωστε, αρχίζουν και πάλι οι Πανελλήνιες εξετάσεις στη Λέσβο, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας και σε συνεργασία με σεισμολόγους και εκπροσώπους της πολιτικής προστασίας.

Οι εξετάσεις στο νησί είχαν αναβληθεί λόγω του ισχυρού σεισμού των 6,1 Ρίχτερ, που έπληξε την περιοχή.

Σύμφωνα με τον ΟΕΦΕ, τα θέματα στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας για τους υποψηφίους της Θεωρητικής Κατεύθυνσης που επιδιώκουν την εισαγωγή σε Παιδαγωγικές σχολές, κρίνονται ως διατυπωμένα με σαφήνεια και καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της ύλης. "Απευθύνονται σε υποψήφιους μαθητές της ομάδας προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών σπουδών και οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές δε θα αντιμετωπίσουν προβλήματα. Είναι θέματα κλιμακούμενης δυσκολίας που επιτρέπουν σε εκείνους που έχουν κατανοήσει την ύλη σε βάθος να αριστεύσουν".

Την ίδια στιγμή, σε ανακοίνωσή της η ΟΕΦΕ διευκρινίζει ότι και τα ζητούμενα στην Ιστορία για τους υποψηφίους της Θετικής Κατεύθυνσης ήταν καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της εξεταστέας ύλης. "Είναι σαφώς διατυπωμένα και στις δύο ομάδες. Ειδικότερα, η Δεύτερη Ομάδα απαιτούσε την πλήρη αφομοίωση του γνωστικού υλικού ώστε οι μαθητές χρησιμοποιώντας την κριτική τους ικανότητα να μπορέσουν να το συνδυάσουν εύστοχα με τα ιστορικά παραθέματα και να δώσουν ολοκληρωμένες απαντήσεις".

Από την πλευρά της, η φιλόλογος Νάντια Σπυροπούλου από το φροντιστήριο ΣΤΟΧΟΣ, ενημερώνει το News 24/7 ότι "οι υποψήφιοι της Θετικής Κατεύθυνσης, σίγουρα αδικήθηκαν και σίγουρα δυσκολεύτηκαν αρκετά, τόσο σε σχέση με πέρυσι, όσο και σε σχέση με τους συνυποψήφιους των Ανθρωπιστικών Σπουδών για μία θέση στις Παιδαγωγικές σχολές". Πιο αναλυτικά, διευκρίνισε ότι "η δομή ακολούθησε ναι μεν την πεπατημένη, με θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας, τόσο ως προς τη θεωρία, όσο και ως προς το συνδυασμό της θεωρίας με πηγές, ωστόσο, τα θέματα σε σχέση με άλλες χρονιές ή σε σχέση με τα Μαθηματικά,  δεν μπορεί κανείς να τα χαρακτηρίσει ως απολύτως εύκολα, εκτός από όσους ήταν άριστα προετοιμασμένοι. Ήταν δύστροπα για την κοινή αντίληψη θέματα και αφορούσαν σε κομμάτια της ύλης έξω από τη λογική των αναμενόμενων. Η Ιστορία παραδοσιακά, εκτός από τον αυξημένο όγκο της ύλης, περιλαμβάνει και κριτικές ερωτήσεις. Φέτος τα θέματα αφορούσαν στη δικτατορία των Συνταγματαρχών και την ανάδειξη του φασισμού, ιστορικά γεγονότα αρκετά σύγχρονα".

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ:

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πανελλήνιες 2017
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πανελλήνιες 2017: Με Μαθηματικά και Ιστορία ολοκληρώνονται οι εξετάσεις στα Ενιαία Λύκεια

Πανελλήνιες 2017: Θέματα και απαντήσεις στη Βιολογία Προσανατολισμού και Γενικής Παιδείας

Αναβολή Πανελληνίων μέχρι νεοτέρας σε Λέσβο και Χίο

Πανελλήνιες 2017: Θέματα και απαντήσεις σε Λατινικά, Χημεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Πανελλήνιες 2017: Θέματα και απαντήσεις σε Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών για Ενιαία Λύκεια

Ο υπερβάλλων ζήλος αλλοίωσε τον Θεοτοκά στις Πανελλήνιες

Πανελλήνιες 2017: Οι απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα για τα Ενιαία Λύκεια

SHARE:

24Media Network