Πανελλήνιες 2022: Καταργήθηκε το δεύτερο μηχανογραφικό – Οι αλλαγές του Υπουργείου Παιδείας

Πανελλήνιες 2022: Καταργήθηκε το δεύτερο μηχανογραφικό – Οι αλλαγές του Υπουργείου Παιδείας
Πανελλήνιες 2021 - Στιγμιότυπο από αίθουσα σε Λύκειο του Πύργου Eurokinissi

Με ένα μηχανογραφικό δελτίο θα γίνει η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, σύμφωνα με τροπολογία του ΥΠΑΙΘ.

Ένα μηχανογραφικό δελτίο θα υποβληθεί φέτος από τους υποψήφιους των Πανελληνίων εξετάσεων σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ.

Συγκεκριμένα, ρύθμιση που περιέχεται σε τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων καταργεί το δεύτερο μηχανογραφικό και έτσι, η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 θα γίνει με ένα μηχανογραφικό δελτίο.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι υποψήφιοι δεν θα έχουν αριθμητικό περιορισμό για τις σχολές που επιθυμούν να δηλώσουν, με τα ίδια κριτήρια όπως και πέρυσι, δηλαδή την ελάχιστη βάση εισαγωγής και τους συντελεστές βαρύτητας στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Σε ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας επισημαίνεται: “Η διάταξη αυτή κρίθηκε απαραίτητη για δύο, κυρίως, λόγους, που επήλθαν αμφότεροι από την πρώτη εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής: αφ’ ενός, διότι το 93% των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χάρη στην ΕΒΕ, πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Σχολή ή Τμήμα μεταξύ των 10 πρώτων επιλογών τους, επομένως περιορίστηκε δραστικά η τυχαία εισαγωγή σε χαμηλής προτεραιότητας για τον υποψήφιο Σχολές ή Τμήματα.

Αφ’ ετέρου, προκειμένου να υπάρξει επαρκές χρονικό διάστημα εφαρμογής του συστήματος καθορισμού των συντελεστών βαρύτητας από τα ΑΕΙ, ώστε να μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα και των υποψηφίων, εν όψει της επιλογής τους”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα