Ποιος είδε τη Διαμαντοπούλου και δεν τη φοβήθηκε

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΔΑΠ/ΝΔΦΚ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΚΥΠΡΟΣ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ"
ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΔΑΠ/ΝΔΦΚ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΚΥΠΡΟΣ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ" MOTIONTEAM

Σε μονοψήφιο αριθμό έπεσαν από χθες τα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης που δεν έδωσαν στοιχεία για τον αριθμό των φοιτητών και κατά συνέπεια δεν πήραν συγγράμματα

Το ηλεκτρονικό σύστημα διανομής συγγραμμάτων από το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε χθες Δευτέρα με προβλήματα, αφού δεκατέσσερα Ιδρύματα δεν είχαν δηλώσει τον ακριβή αριθμό των φοιτητών τους.

Σήμερα, από τα δεκατέσσερα μειώθηκαν στα τέσσερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ίδιο το υπουργείο.

Όπως αναφέρει το "Βήμα" σε συνέχεια χθεσινού δημοσιεύματος, δεν έχουν δώσει ακόμη στοιχεία το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πολυτεχνείο Κρήτης το οποίο συνεχίζει να τελεί υπό κατάληψη, το ΤΕΙ Κρήτης και το ΤΕΙ Χαλκίδας, πλην δυο τμημάτων του που ανταποκρίθηκαν και έστειλαν τελικά τα στοιχεία που ζητήθηκαν.

Η λειτουργία του "Εύδοξου" ξεκίνησε τη λειτουργία του την Δευτέρα, οπότε και υποβλήθηκαν 13.951 δηλώσεις φοιτητών για παροχή συγγραμμάτων, οι οποίες αφορούσαν 77.017 βιβλία. Την ίδια μέρα 1.756 φοιτητές παρέλαβαν πάνω από 4.400 βιβλία.

Την περασμένη εβδομάδα, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ξεκαθάρισε, ότι τα Ιδρύματα που αρνήθηκαν τον έλεγχο για την πραγματική παρουσία και ταυτότητα του φοιτητή, δεν παίρνουν συγγράμματα.

"Αρνήθηκαν να μας απαντήσουν στον έλεγχο που τους ζητήσαμε, ώστε να δοθούν τα συγγράμματα και θα ήθελα να πω πως οι διοικήσεις των ιδρυμάτων αυτών παίρνουν την ευθύνη, γιατί ο ηλεκτρονικός "Εύδοξος" δεν θα ανοίξει, δηλαδή, τα συγγράμματα δεν θα δοθούν στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ εκείνα που δεν θα δεχθούν να απαντήσουν στον έλεγχο της πολιτείας. Θέλω να το πω με τον πιο επίσημο τρόπο στην Βουλή ότι παίρνουν την ευθύνη απέναντι στους φοιτητές τους", είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συγγράμματα μόνο στα ΑΕΙ που δήλωσαν φοιτητές

SHARE:

24Media Network