Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ικαρίας: Μας θυμούνται στις γιορτές και αν θέλουν να κάνουν ανακοινώσεις από τα λιμάνια μας

Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ικαρίας: Μας θυμούνται στις γιορτές και αν θέλουν να κάνουν ανακοινώσεις από τα λιμάνια μας
Μαθητής σε χώρο σχολείου pixabay

Ο Χρήστος Δάμαλος μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για το θέμα με τον τυφλό καθηγητή, ο οποίος αναγκάζεται να καλύψει ο ίδιος το κόστος των μετακινήσεών του σε πέντε σχολεία της Ικαρίας.

Επίθεση κατά όσων ευθύνονται για το θέμα που υπάρχει στην Ικαρία, αναφορικά με έναν ολικά τυφλό καθηγητή, ο οποίος αναγκάζεται να καλύψει το κόστος των μετακινήσεών του σε πέντε σχολεία του νησιού, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων, Χρήστος Δάμαλος μιλώντας στην εκπομπή Διαδρομές στην Ενημέρωση με τον Γιώργο Βούλγαρη στον News 24/7 στους 88,6.

“Το θέμα αφορά συνάδελφο που ήρθε αναπληρωτής για φέτος στην Ικαρία. Χαλάει 500-800 ευρώ γιατί πρέπει να πηγαίνει από σχολείο σε σχολείο. Δεν έχει δημόσια συγκοινωνία, μόνο ένας ιδιώτης αυτοκινητιστής που κάνει τη διαδρομή από άκρη σε άκρη του νησιού. Άλλες φορές μετακινείται με ωτοστόπ με συναδέλφους”, δήλωσε ο κ. Δάμαλος.

Και πρόσθεσε: “Επειδή δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, δεν μπορεί να οδηγήσει, είναι αδύνατη η μετακίνησή του από το ένα μέρος στο άλλο. Του λένε ‘μάζεψε τα τιμολόγια και στο τέλος της χρονιάς θα τα πάρεις’. Εμείς προτείνουμε να του πληρώνουν το ταξί λίγα-λίγα γιατί θα μένει συνεχώς χωρίς λεφτά. Ο δήμος και η νομαρχία δεν έχει οχήματα να μετακινηθεί ο συνάδελφος.

Για τη μεταφορά του καθηγητή μας είπαν από την περιφέρεια ότι δεν υπάρχει κονδύλι. Δεν είναι το θέμα ότι διδάσκει μουσική, διδάσκει στάση ζωής με το να βρίσκεται εκεί και όχι στο σπίτι του. Μας αντιμετωπίζουν σαν να είμαστε στην Καλλιθέα ή το Περιστέρι, που περνάνε συνεχώς λεωφορεία και τρόλεϊ. Μας θυμούνται στις εθνικές γιορτές και αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα λιμάνια μας σαν φόντο για ανακοινώσεις”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version