Σχολεία: Αυξάνονται οι καταλήψεις – Συλλαλητήριο την Πέμπτη

Σχολεία: Αυξάνονται οι καταλήψεις – Συλλαλητήριο την Πέμπτη

Εκατοντάδες σχολεία παραμένουν κλειστά με τις μαθητικές καταλήψεις να κλιμακώνονται. Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη.

Εντείνονται οι μαθητικές κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης αναφορικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες άνοιξαν τα σχολεία πριν από τρεις εβδομάδες. Οι καταλήψεις και οι διαμαρτυρίες των μαθητών κλιμακώνοντας, ενώ μία ακόμη πορεία αναμένεται να πραγματοποιηθεί και την Πέμπτη, με το κάλεσμα πολλών σχολείων της Αττικής να έχει βρει ανταπόκριση και υποστήριξη από αρκετά σχολεία της περιφέρειας για μία μαζική κινητοποίηση.

Διανύουμε την τρίτη εβδομάδα της σχολικής χρονιάς, με εκατοντάδες σχολεία να παραμένουν κλειστά, είτε γιατί τελούν υπό κατάληψη είτε γιατί έχει εντοπιστεί κρούσμα. Τη δεδομένη στιγμή, υπολογίζεται ότι σε όλη την Ελλάδα τελούν υπό κατάληψη περίπου 700 σχολεία ενώ άλλες 118 σχολικές μονάδες ή τμήματα παραμένουν κλειστές λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού.

Συλλαλητήριο στα Προπύλαια

Την ίδια ώρα, παρά την εκτίμηση του Στέλιου Πέτσα ότι οι καταλήψεις θα εκτονωθούν, μεγάλη είναι η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών κέντρων ενόψει του συλλαλητηρίου της Πέμπτης. Πρόκειται για μία ακόμη πορεία μετά από αυτή της περασμένης Πέμπτης, η οποία έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 12 το μεσημέρι, με τα σχολεία της Αττικής να έχουν και τη στήριξη πολλών ακόμη εκπαιδευτικών μονάδων της περιφέρειας που αναμένεται να βρεθούν στα Προπύλαια, με αρκετές ΕΛΜΕ να καλούν σε συμμετοχή και να εκφράζουν τη στήριξή τους στους μαθητές.

Το σύνθημα που προαναγγέλλει το συλλαλητήριο φέρει τίτλο “Τώρα μιλάμε εμείς” και αναφέρει: “Συνεχίζουμε τις καταλήψεις, οργανώνουμε τον αγώνα μας”, ενώ στο σχετικό κάλεσμα γίνεται και επιγραμματική καταγραφή των αιτημάτων των μαθητών:

Αυτά είναι:

  • Μέχρι 15 μαθητές ανά τάξη
  • Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών και προσλήψεις καθαριστριών
  • Ούτε Νέο Λύκειο, ούτε Τράπεζα Θεμάτων
  • Ανατροπή του νόμου Κεραμέως
  • Καμία σκέψη για υποχρεωτική στράτευση στα 18
  • Λεφτά για την υγεία και την παιδεία

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα