Σχολεία: Και αίθουσες υπάρχουν και “σπάσιμο” τμημάτων μπορεί να γίνει

Σχολεία: Και αίθουσες υπάρχουν και “σπάσιμο” τμημάτων μπορεί να γίνει
Απολύμανση σε σχολείο Eurokinissi

Το κυβερνητικό επιχείρημα ότι είναι ανέφικτο το να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη δεν έχει καθόλου ισχυρές βάσεις. Συγκεκριμένες πληροφορίες λένε το ακριβώς αντίθετο.

Σχεδόν μόνιμη επωδός της κυβέρνησης έτσι ώστε να “αποκρούσει” το αίτημα για μείωση του αριθμού των παιδιών ανά τάξη στα σχολεία είναι κατά βάση ένα επιχείρημα με δύο σκέλη.

Ισχυρίζεται λοιπόν το υπουργείο Παιδείας ότι αφενός το εγχείρημα θα στοιχίσει πολύ και αφετέρου ότι είναι ανέφικτο αφού δεν υπάρχουν, έτσι και αλλιώς, ελεύθερες αίθουσες προς χρήση.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες που διαθέτει το News24/7, η πραγματική κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Πηγές από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που έχουν πολύ καλή γνώση των σχετικών δεδομένων, αναφέρουν ότι υπάρχει σαφώς η δυνατότητα να μειωθούν -άμεσα μάλιστα- οι μαθητές ανά τάξη για δύο βασικούς λόγους.

Πρώτον, από έρευνες, έχει εξαχθεί το συμπέρασμα ότι εφόσον χρησιμοποιηθούν αίθουσες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις σχολικές μονάδες θα δημιουργηθούν εκατοντάδες νέα τμήματα και θα ωφεληθούν δεκάδες χιλιάδες μαθητές ανά την Ελλάδα.

Δεύτερον, η οικονομική “θυσία” δεν είναι και τόσο μεγάλη αφού το ωρολόγιο πρόγραμμα μπορεί να “βγει” με επιπλέον δυο καθηγητές ανά σχολείο. Και ίσως ο αριθμός δύο να είναι και μεγάλος.

Λύσεις, άρα, υπάρχουν έτσι ώστε η πανδημία να αντιμετωπιστεί και η μάσκα να πάψει να είναι το μοναδικό όπλο που διαθέτουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στη μάχη που δίνουν με τον covid-19.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα